Näyttelijä Pihla Viitala valittiin Euroopan parhaiden joukkoon

Suomalainen Pihla Viitala on yksi Euroopan lupaavimmista nuorista näyttelijöistä. European Film Promotion valitsi Viitalan Shooting Stars -ohjelmaan yhdessä yhdeksän muun eurooppalaisnäyttelijän kanssa.

Pihla Viitala Aku Louhimiehen elokuvassa Käsky (2008). Kuva: FS-Film

Viitala valittiin, koska tuomariston mukaan "valkokankaalla hän on hieno klassisen kauneuden ja epäsovinnaisen emotionaalisen voiman sekoitus ja hienovaraisella sulokkuudella hän ilmentää elegantisti ja ennalta-arvaamattomalla tavalla vahvaa dramaattista sisältöä".

Viitala on tullut tutuksi rooleistaan elokuvissa Käsky, Rööperi ja Ganes. Hän esittää pääosaa myös Aleksi Salmenperän ohjaamassa ja Aki Kaurismäen tuottamassa elokuvassa Paha perhe, joka saa kotimaan ensi-iltansa 29. tammikuuta 2010.

Euroopan kärkikymmenikköä esitellään elokuva-alalle ja kykyjenetsijöille Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa, jonka jälkeen he kiertävät myös maailman muilla alan festivaaleilla.

Shooting Stars -kandidaatit valittiin nyt kolmatta kertaa. Viime vuonna kärkikymmeniköön valittiin suomalainen Samuli Vauramo.