Satakuntalaisjoukkueilla tappioiden ilta

Rauman Lukko kärsi toisen kotitappionsa eilen Jokereita vastaan. Hannu Jortikan luotsaama Jokerit vei pisteet Raumalta luvuin 0-2. Porin Ässät hävisi puolestaan hurjaan pelivireeseen äityneelle Helsingin IFK:lle Helsingissä niukasti 2-1. Lukko jatkaa liigan kärjessä nyt kymmenen pisteen erolla toisena olevaan HIFKiin.

Rauman Lukko (Jääkiekon Miesten Liiga)
YLE / Mari Itkonen

Jokerit aiheutti sarjakärki Lukolle vasta kauden toisen kotitappion (0-2) Markku Tähtisen ja Jukka Hentusen maaleilla. Lukko on hävinnyt kolme viidestä ottelustaan sen jälkeen, kun Petri Vehanen lähti KHL:ään - ennen sitä se oli hävinnyt kolme 21 ottelussa. Hannu Jortikka oli kolmannen kerran Jokerien peräsimessä, ja voitto oli toinen perättäinen.

HIFK otti jo yhdeksännen voittonsa kymmeneen edelliseen otteluun, kun Ässät kaatui Helsingissä 2-1. Ässät kuittasi Ross Lupaschukin toisen erän 1-0-maalin kolmannessa, mutta Pohjois-Amerikan paluumuuttaja Petteri Wirtanen laukoi HIFK:lle täyden pistepotin kauden seitsemännellä osumallaan. Ässien riveissä debytoivat Troy Milam ja D Team -laina Tuomo Laukkanen. Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio ei ollut masentunut tappiosta.

- Olin tyytyväinen meidän asenteeseen. Pistimme HIFK:n ahtaalle ja paikoin jopa veimme peliä. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riittänyt, hän spekuloi.

Voiton myötä HIFK nousi kymmenen pisteen päähän ottelun enemmän pelanneesta Lukosta.

Lähteet: YLE Satakunta