1. yle.fi
  2. Uutiset

Linnan juhlien luomuksiin tehdään vielä loppusilaus

Heinolalainen puvustaja Riia Lampinen on viimeiset kolme viikkoa huhkinut erityisen tärkeän urakan kimpussa. Lampinen on suunnitellut ja loihtinut jo lähes valmiiksi puvun laulaja Essi Wuorelalle presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

kulttuuri
Linnan juhlat vuonna 2007.
Kuva itsenäisyyspäivän vastaanotolta vuodelta 2007.YLE / Touko Yrttimaa

Koitos on Riia Lampiselle kolmas. Aiemmin hän on luonut puvut Linnan juhliin laululinnuille Irinalle ja Laura Voutilaiselle. Nyt viimeistelyä vaille valmis on lauluyhtye Rajattoman laulajan Essi Wuorelan uniikki puku. Kaksiosainen puku on materiaaliltaan silkkiä ja väriltään musta. Puku koostuu mekko-osasta ja kietaistavasta bolerosta.

Lampinen suunnitteli Wuorelalle alun perin kolme pukumallia, joista laulaja valitsi yhden.

- Mielestäni puku on hänen näköisensä. Se korostaa hänen parhaita puoliaan ja sopii myös värimaailmaltaan hänelle hyvin, arvioi suunnittelija.

Oman puvun näkemistä jännittää aina

Puvustaja Riia Lampinen on tullut tunnetuksi vuosien aikana suomalaisten julkkisten hovipuvustajana. Hän on suunnitellut ja valmistanut juhla- ja esiintymisasuja muun muassa Laura Voutilaiselle sekä lauluyhtye Rajattoman ja Apulanna jäsenille. Lista on pitkä.

On kuitenkin erilaista tehdä pukua vuoden arvostetuimpaan tapahtumaan, maamme viralliseen itsenäisyyspäiväjuhlaan.

- On se erilaista. Vaikka meneillään on kolmas puku, jännitys ei häviä minnekään.

Lampinen odottaa, että maailman muotituulista ainakin kiilto saattaa näkyä Linnan juhlissa. Hän uskoo silkin pysyvän tärkeimpänä pukumateriaalina. Myös taftia on viime vuosina käytetty paljon. Puvustaja on joka vuosi odottanut näkevänsä juhlissa nahkaa, mutta tähän mennessä sitä ei ole juuri käytetty.

- Ennen kaikkea odotan tämänvuotisista juhlista PMMP:n tyttöjä. Heillä on pokka räväyttää!

Lähteet: YLE Lahti / Vihtori Koskinen

Lue seuraavaksi