1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sarjakuvat

Kemin sarjakuvapäivien valmistelu jo kovassa vauhdissa

Tänä syksynä uusiin tiloihin muuttanut Kemin sarjakuvakeskus ry valmistelee jo ensi kevään sarjakuvapäiviä. 29. sarjakuvapäivien ensimmäinen varmistunut ulkomaanvieras on sarjakuvataiteilija Guy Delisle.

sarjakuvat
Ankkalinnan hahmot viihtyvät Kemin sarjakuvakeskuksen uusissa tiloissa.
YLE / Kati Siponmaa

Delislen reportaasisarjakuvat tarjoavat ainutlaatuisen kurkistuksen Pohjois-Korean ja Burman kaltaisiin suljettuihin yhteiskuntiin. Delislen tuotanto on esillä myös näyttelyssä, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Karvinen saapuu Kemiin

Luvassa on myös useita muita näyttelyitä, ja varsinaisena vetonaulana toimii Kemin taidemuseon valtaava Karvinen-näyttely.

Kaikenikäisille tarkoitettu näyttely perustuu Jim Davisin luoman Karvisen seikkailuihin. Kolmiulotteinen näyttely esittelee Karvisen historiaa ja elinympäristöä Suomessa ennennäkemättömän laajassa näyttelyssä.

Näyttelyn tuottaa Kemin sarjakuvakeskus ja arkkitehtina toimii Kemin ja Riihimäen "Ankkalinna"- ja "Viivi ja Wagner" -näyttelytkin suunnitellut Risto Koskinen.

Sarjakuvapäivien muu ohjelma koostuu muun muassa ajankohtaisista taiteilijavieraista, paneelikeskusteluista, työpajoista sekä sarjakuvabasaarista.

Maailman pohjoisin con

Nuorempia sarjakuvan ystäviä ilahduttaa viime vuonna suuren suosion saavuttanut Kitacon, kaksipäiväinen manga- ja animetapahtuma.

Maailman pohjoisin con näkyy toukokuun puolivälissä niin kulttuurikeskuksessa kuin Kemin katukuvassakin. Tapahtuman odotetaan houkuttelevan viimevuotiseen tapaan satoja osallistujia ympäri Suomen.

Perinteinen sarjakuvakilpailu jo käynnissä

Myös perinteikäs pohjoismainen sarjakuvakilpailu on parhaillaan käynnissä.

Kemin sarjakuvakeskus etsii jälleen myös uusia pohjoismaisia sarjakuvia ja sarjakuvantekijöitä. Vuoden 2009 voittajalle Anni Nykäselle kilpailu toimi todellisena ponnahduslautana, sillä Sammakko Kustannus julkaisee ensi vuonna ensimmäisen albumin riemastuttavaa Mummo-strippiä. Ensi vuoden kilpailuun voi osallistua 15.3.2010 asti.

Kemin 29. kansainvälisiä sarjakuvapäiviä vietetään 14.-16.5.2010 Kemin kulttuurikeskuksessa.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi