1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Markku Toivonen

Biolaakson pellot käyttöön

Turku aikoo kaavoittaa Biolaakson aluetta uuteen käyttötarkoitukseen. Alunperin Helsingin moottoritien tuntumassa sijaitsevalle alueelle suunniteltiin mittavaa biolääketieteen yrityskeskittymää. Alan rahoitusvaikeuksien myötä vain kolmelle tontille ehdittiin rakentaa toimitiloja.

Markku Toivonen

Nyt kaupunki haluaa hyödyntää taloudellisesti arvokasta noin 20 hehtaarin laajuista tyhjää tonttimaata muuhun yritystoimintaan.

- Kyse on korkeatasoisesta kokonaisuudesta. Kunnallistekniikka on rakennettu valmiiksi. Miljöön läpi virtaavaa Jaaninojaa on myös maisemoitu muun muassa taiteilija Jan-Erik Anderssonin suunnittelemin kävelysilloin. Lisäksi läheisen moottoritien hyvät liikenneyhteydet ovat merkittävä vetovoimatekijä, kertoo kaavoitustoimenjohtaja Markku Toivonen.

Toivonen arvelee tonttien herättävän vilkasta kysyntää yritysmaailmassa. Kaavamuutosprosessinkaan ei pitäisi viedä runsaasti aikaa.

- Nykykaavan määräykset eivät mainitse mitään bioalasta, vaan kohde on määritelty laaja-alaisesti ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialueiksi. Kaavamuutosta ei siis välttämättä tarvita. Jos esimerkiksi kaupanala pyrkisi alueelle, niin silloin edessä olisi vähintään poikkeuslupakäsittely.

Biolaakson alueen uuskäyttö ja tonttien myyntitavoite on kirjattu myös Turun ensi vuoden budjettiin. .

- Kaupungin vaikea taloudellinen tilanne sanelee sen, että merkittävät myyntikohteet nousevat myös kaavoituksen hankejärjestyksessä kärkisijoille, lupaa Toivonen.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi