Palkkamurhaajan mukaan Berlusconilla on yhteys mafiaan

Italialainen rikollinen sanoo pääministeri Silvio Berlusconilla olleen yhteyksiä Cosa Nostraan, sisilialaiseen rikollisjärjestöön. Berlusconin edustajan mukaan mafian ilmiantajan lausunto on kosto siitä, että Berlusconi taistelee mafiaa vastaan.

Ulkomaat
Silvio Berlusconi
Alexander Zemlianichenko / EPA

Todistajana torinolaisessa oikeudessa esiintynyt palkkamurhaaja Gaspare Spatuzza kertoi toisen käden tietoa, jonka hän oli kuullut toiselta gangsterilta.

Spatuzza kertoi oikeudessa, että hänen tietolähteensä on mafiapomo, joka oli myöhemmin tuomittu vankeuteen vuonna 1993 tehdystä pommisarjasta. Spatuzzan mukaan mies oli kehuskellut yhteyksistään silloiseen mediamoguliin Silvio Berlusconiin.

Spatuzza muisteli tapaamistaan mafiapomona tunnetun Giuseppe Gravianon kanssa kahvilassa Roomassa vuonna 1994.

- Graviano kertoi minulle, että he ovat saavuttaneet kaiken näiden ihmisten avulla, erityisesti Berlusconin, sanoi Spatuzza oikeudessa. Gravianon mukaan mafia olisi tehnyt jonkinlaisen sopimuksen Berlusconin kanssa.

Berlusconi on kiistänyt väitteet. Silvio Berlusconin tiedottajan mukaan mafia käyttää todistajaa kostamaan Berlusconille, koska pääministeri toimii päättäväisesti järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

Torinossa käynnissä oleva oikeudenkäynti ei liity suoraan pääministeri Silvio Berlusconiin.

Spatuzza kärsii vankilassa elinkautista tuomiota useista murhista.

Lähteet: Reuters, AP, AFP