Lapin Laaturakenne pärjäsi yritysvertailussa

Rovaniemeläinen Lapin Laaturakenne on päässyt kymmenen parhaan yrityksen joukkoon valtakunnallisessa Kauppalehden Menestyjät-vertailussa. Yritys on luokituksessa sijalla yhdeksän, ja sai 92 luokituspistettä sadasta.

Yritystiedot

Lapin Laaturakenne Oy on vuonna 2002 perustettu rakennusalan yritys. Yrityksen toimipaikka sijaitsee Sinetässä, noin 20 kilometriä Rovaniemeltä pohjoiseen.

Vertailun voitti Starcke Oy Satakunnasta. Starcke on erikoistunut painotöiden erikoisjälkikäsittelyyn ja tuotteiden turvaratkaisuihin. Starcke sai 97 luokituspistettä sadasta.

Pisteet lasketaan useasta yrityksen tunnusluvusta

Kauppalehden Menestyjät-luokituksessa yritykset laitetaan paremmuusjärjestykseen niin sanottujen KL-pisteiden avulla. KL-luokituspisteet lasketaan usean eri tunnusluvun pohjalta.

Kauppalehti kertoo internetsivuillaan, että yritys on menestyvä, jos sen kannattavuus, vakavaraisuus sekä maksuvalmius ovat kaikki kunnossa.

KL-luokituksessa käytetyt tunnusluvut on pyritty valitsemaan mahdollisimman toimialariippumattomasti. Jos pisteet ovat yhtä hyvät, sijoitetun pääoman tuotto ratkaisee.

Menestyjien liikevaihdon alaraja on 1,7 miljoonaa euroa.

Lähteet: YLE Lappi