Puurunen MC-avauksen paras suomalainen

Ampumahiihdon miesten maailmancup-avaus Östersundissa päättyi norjalaisjuhliin. Voitto meni 20 kilometrin kilpailussa reilun puolen minuutin erolla Emil Hegle Svendsenille. Suomalaisista Paavo Puurunen ylsi 27:nneksi.

Östersundin kunta
Paavo Puurunen.YLE

Svendsenin jälkeen muut palkintokorokesijat menivät yhdysvaltalaiselle Tim Burkelle ja itävaltalaiselle Christoph Sumannille. Kaikki kolme ampuivat yhden sakkominuutin.

Kahden sakon rasittama Paavo Puurunen jäi voittajasta lähes kolme ja puoli minuuttia. Timo Antila oli 40:s, Jarkko Kauppinen 82:s ja Jouni Kinnunen 108:s.

- Ammunta oli tänään ihan ok. Hiihto oli varovaista, ei uskalla hiihtää. Nyt on ollut kuitenkin viikon pientä lämpöä koko ajan. Vielä täytyy tyhmänä tunnustaa, että tänä aamunakin oli lounaan jälkeen pientä lämpöä. Mutta ei kun baanalle vaan ja koettaa mahdollisimman nätisti mennä, Puurunen kertasi.

- Ne kaksi virhettä olivat ihan selviä omia virheitä. Ei voi syyttää kuin itseään. Muuten ammunta oli sitten hyvää, ei ole mitään valittamista. Täytyy olla tyytyväinen, hän lisäsi.

Östersundin maailmancup jatkuu viikonloppuna pika- ja viestikilpailuilla.

Lähteet: YLE Urheilu