Venekaupan uskotaan piristyvän ensi vuonna

Vaikeuksissa ollut veneteollisuus uskoo alan kääntyvän nousuun ensi vuonna. Vielä kasvu on kuitenkin hidasta ja uusia kauppoja on vaikea saada. Tulevaisuudessa kilpailuvaltit löytyvät yhteistyöstä ja nanoteknologiasta.

veneily
Baltic Yachtsilla rakennetaan 112-jalkaista purjevenettä.
YLE / Kalle Niskala

Veneteollisuudelle vuosi on ollut synkkä. Alan liikevaihto on pudonnut 35 prosenttia ja veneiden rekisteröinti runsaat 40 prosenttia. Ensi vuonna venekaupan odotetaan piristyvän vähän.

- Kuluttajien usko on parantunut jonkin verran, lisäksi on syntynyt aika paljon patoutunutta kysyntää eli ihmiset ovat odottaneet venehankintojensa kanssa. Uskon, että venekauppa lähtee nousuun Helsingin helmikuun venemessujen jälkeen. Nousu ei ole räjähtävää, mutta me näemme selvästi kasvulukuja vuonna 2010, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jouko Huju ennakoi.

Kotimaassa alan suurin haaste on saada lisää ihmisiä kiinnostumaan veneilystä. Viennissä pitää parantaa markkinointia, teknistä osaamista, hinnoittelua ja designia. Kilpailuvaltit löytyvät yhteistyöstä ja nanoteknologiasta.

- Lähitulevaisuudessa veneteollisuus hyödyntää todennäköisesti komposiittitutkimusta. Näin saadaan lujempia materiaaleja, keveitä materiaaleja ja parannetaan kaikenlaisia ominaisuuksia. Myöhemmin tulevat kaikki energiaratkaisut, aurinkopaneelit, kovapuulajien korvaaminen kenties, kehityspäällikkö Hanna-Kaisa Koponen teknologiakeskus KETEKistä listaa.

Baltic Yachtsilla ollaan onnekkaita. Välimerelle tuleva 112-jalkainen purjevene on yksi Bosundissa rakennettavista unelmista. Ennen taantumaa tehdyt venekaupat takaavat täystyöllisyyden pariksi vuodeksi. Sen lisäksi yritys on saanut yhden uuden venetilauksen. Uusien tilausten saaminen on kuitenkin hidasta.

- Se on hyvin vaikeaa tällä hetkellä, projekteja liikkuu maailmalla kohtuullisen vähän ja asiakkaat ovat varovaisia ja kauppojen saaminen vain kestää pitempään kuin normaalisti. Vaikka täystyöllisyys on pariksi vuodeksi eteenpäin, tässä mennään kieli keskellä suuta. Paineita on tietenkin materiaalipuolella ja siinä, mitä työ maksaa ja tällaisissa asioissa eli kustannuspaineet ovat suuret jatkoa ajatellen, Baltic Yachtsin toimitusjohtaja Marjo Keiramo toteaa.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus