Perussuomalaiset Nuoret haluaa eduskunnan kieltävän minareetit

Perussuomalaiset Nuoret haluaa myös Suomen harkitsevan minareettikieltoa. Sveitsi teki kieltopäätöksen viime kuun lopulla kansanäänestyksen jälkeen.

Perussuomalaisten Nuorten mukaan minareetit ovat poliittisen islamin tunnusmerkistöä, eikä niiden kieltäminen olisi uskonnonvapauskysymys. Islamin pyhissä kirjoituksissa ei mainita minareetteja, järjestö huomauttaa.

Järjstön mukaan rakentamislupa ei ole pelkkä kaavoituskysymys, eikä symbolista elettä voi jättää yksittäisten kuntien päätökseksi.

- Jos minareetteja ruvettaisiin laittamaan vaikkapa Etelä-Suomeen, sekin olisi minusta viesti islaminuskoisille, että täällä on maa, joka erityisen myönteisesti suhtautuu teidän pyrkimyksiin ja ottaa huomioon myös poliittisen islamin vaatimuksia. Se aiheuttaisi seuraamuksia koko maahan, sanoo Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala.

Järjestö toivoo asian viemistä eduskuntaan.

- Silloin nähtäisiin laajasti, miten puolueet perustelisivat linjansa. Uskomme, että eduskunnassa äänestyksestä tulisi tiukka. On selvästi kansanedustajia, jotka näkevät että tervetuloa minareetit, mutta sitten on varmasti monissa puolueissa edustajia, jotka eivät halua minareetteja.

Myös neuvoa-antava kansanäänestys olisi mahdollinen tapa tarkistaa suomalaisten kanta minareetteihin. Suurin osa kansasta olisi äänestyksessä kiellon kannalla, vaikka gallupeissa salliva kanta on voittanut, järjestö uskoo.

Telegraph-lehdessä julkaistun arvion mukaan yli viidennes Euroopan väestöstä on muslimeita vuonna 2050. Se tulee tarkoittamaan myös poliittisen islamilaisen liikkeen vaatimuksien kasvua tulevaisuudessa, Perussuomalaiset Nuoret kirjoittaa.