Muotikonsultti: Maria Guzenina-Richardsonin tyyli oli täydellinen

Aamu-tv:ssä vierailleen muotikonsultti Leena Sarven mukaan Linnan juhlien pukeutuminen oli tänä vuonna paljon edellisvuotta tyylikkäämpää. Linnan juhlien tyylikuningatar oli Sarven mielestä kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson.

Aino-Kaisa Saarinen Kuva: YLE

Muotikonsultti Sarven mielestä Linnan juhla-asut olivat tänä vuonna todella onnistuneita kokonaisuuksia. Presidentti Tarja Halosen puku ja kampaus olivat hänen mielestään hyvä esimerkki onnistuneesta puvun, meikin ja kampauksen yhdistelmästä.

- Tarja Halonen oli oikein tyylikäs. Hänen puvussaan oli sen suunnittelja Kirsti Kasniolle tuttua teatraalisuutta. Myös presidentin hiukset olivat upeasti, Sarvi sanoo.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen valkoinen puku ja kampaus olivat Sarven mukaan myös upea kokonaisuus.

- Joka vuosi huomaa, kuinka kampauksissa on aina enemmän katsottavaa ja ne ovat oikeasti osa pukua ja kokonaisuutta. Näin oli myös Saarisella, Sarvi mainitsee.

Luonnonsävyjä ja sinistä

Linnan juhlien puvuissa hohti tänä vuonna paljon eri värejä, mutta huomattavan paljon luonnollisia nude-värejä sekä sinistä.

- Uimari Hanna-Mari Seppälä oli kuin veden maailmasta, haaleassa nude-puvussaan. Se sopi hänelle tavattoman hyvin, Sarvi sanoo.

Myös laulaja Marita Taavitsaisen puku oli yksi suosituista nudensävyisistä puvuista.

- Hän oli kaunis ja itsensä näköinen. Voidaan olla montaa mieltä, että täytyvätkö hiukset olla auki vai kiinni, mutta auki olevat hiukset sopivat hänelle upeasti, Sarvi puolustaa.

Myös itsenäisyyspäivään sopivia sinisiä pukuja näkyi Linnassa paljon.

- Kansanedustaja Päivi Räsänen pukeutui hienoon sinisensävyiseen pukuun. Hän kehittyy pukeutujana joka vuosi, Sarvi sanoo.

Satu Taiveaho vei laivaa

Leena Sarvi ihasteli tämän vuoden juhlissa asusteiden oikeanlaista käyttöä.

- Kansanedustaja Satu Taiveaho on tavattomas kaunis ja hänellä oli upeat asusteet. Puvun runsaus tuli esille sopusuhtaisten asusteiden avulla. Kyllä Taiveaho vei laivaa ja Kanki-Kaikkonen tuli perässä, Sarvi ihastelee.

Myös kansanedustaja Eija-Riitta Korholan pilkullinen asu ja käsilaukku sai kiitosta Sarvelta.

- Korholaa katsoo aina mielellään. Hänellä oli taas täydellinen meikki ja punainen käsilaukku oli upea ja piristävä yksityiskohta.

Karpela upeana synnytyksen jälkeen

Kansanedustaja Tanja Karpelan upea olemus pian synnytyksen jälkeen säväytti monia.

- Hänen pukunsa ei ollut yhtä rohkea kuin aikaisemmin, mutta hän oli upean näköinen puvussaan. Huikeassa kunnossa, vaikka vauva ei ole montaa viikkoa vanha, Sarvi hämmästelee.

Kaikista täydellisin asukokonaisuus oli Sarven mielestä kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson.

- Hän oli vaan ihan täydellinen, huokaa Sarvi.