Darude: "Olin 10 vuotta sitten märkäkorva"

Suomalaisen Daruden maailmanlaajuisen Sandstorm-megahitin julkaisemisesta on kulunut kymmenen vuotta. Hän kertoi YleX Aamun haastattelussa, että tuosta ajasta on jäänyt mieleen muun muassa hänen kokemattomuutensa musiikkialalla.

viihde
Muusikko Darude (Ville Virtanen) Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla vuonna 2000. Mustassa frakissa, silmillään vihreät "darude-lasit".
Touko Yrttimaa/YLE

Daruden eli Ville Virtasen Sandstorm-kappale julkaistiin kotimaisille tiskijukille lokakuussa 1999, ja se nousi muutamassa viikossa Finnish Dance Chartin ykköseksi. Suuri läpimurto tapahtui kesällä 2000, kun kappale nousi Britannian singlelistan kolmoseksi. Kansainvälinen kiertue starttasi jo samana syksynä ja tähän mennessä live- ja dj-keikkoja on vajaan kymmenen vuoden aikana nähty yli 40:ssä maassa ympäri maailmaa.

YleX Aamun vieraana käyneen Daruden mukaan läpimurron ajoista on jäänyt mieleen etenkin hänen kokemattomuutensa.

- Olin aivan märkäkorva ja kokematon pojankloppi. Mutta ei silloin kerennyt paljoa miettimään, sillä oli niin paljon keikkoja, haastatteluja ja lentoja, kertoo Darude.

Ensimmäisen kerran Darude tajusi suosionsa laajuuden vuonna 2000, kun hän esiintyi tv-kanava MTV:n bileissä Ibizalla. Samassa tapahtumassa hänen lisäkseen esiintyivät dance-musiikin tähdet Armand Van Helden ja Underworld.

- Kävin katsomassa Underworldia 12 000 ihmisen joukossa ihan fanina ennen omaa keikkaa. Yhtä äkkiä se sitten pamahti, että minä olen kohta itse tuolla lavalla. Silloin oli vatsa hiukan pörinöissään, Darude kertoo.

Darude on julkaissut kolme albumia, Before The Storm (2000), Rush (2003) ja Label This (2007). Hän aikoo julkaista ensi vuonna uutta musiikkia sekä perustaa myös oman levymerkin.

Yhdysvalloissa nykyisin majapaikkaansa pitävä Darude tekee joulukuussa Suomessa kiertueen ja juhlistaa samalla megahittinsä Sandstorm julkaisun kymmenen vuotista merkkipaalua.

Lähteet: YLE Uutiset