Kotkan perussuomalaiset kieltäisivät minareetit

Aloitteessa vaaditaan kieltoa minareettien rakentamiselle Kotkaan. Perussuomalaiset nuoret vaativat samaa koko Suomeen. Soini antaa puoluejärjestöjen lausua vapaasti, mutta ei ota minareettien rakentamiseen kantaa.

Minareetti
Kuvassa Walter Wobmann, "Ei minareeteille" -liikkeen puheenjohtaja.
Walter Wobmann, "Ei minareeteille" -liikkeen puheenjohtaja, tuuletti äänestystuloksen selvittyä. Kotkan pitäisi perussuomalaisten mielestä ottaa opikseen Sveitsin äänestystuloksesta.EPA / MARCEL BIERI

Kotkan valtuustoaloitteen allekirjoittajan Freddy van Wonterghem mielestä minareetit eivät sopisi Kotkaan maisemallisesti eikä kulttuurisesti.

Minareettikieltoa vaativat myös perussuomalaiset nuoret.

Brysselistä tavoittamamme puolueen puheenjohtaja Timo Soini kommentoi sähköpostitse, että järjestöt ja valtuutetut voivat esittää vapaasti mielipiteitään. Soini ei halua ottaa asiaan kantaa ilman puoluehallituskäsittelyä.

- Asiaan voidaan palata, jos joku haluaa johonkin päin Suomea joskus moskeijan rakentaa. Nyt niitä ei käsittääkseni ole sen paremmin olemassa kuin rakenteillakaan, Soini kirjoittaa.

Kotkalaisen van Wonterghemin mielestä minareettikieltoa ei pitäisi Kotkassa olla vaikea laatia, koska kaupunki suhtautuu nihkeästi myös kulttuurimaisemaan paremmin sopiviin rakennuksiin, " kuten grillikatoksiin".

Wonterghemin mielestä muslimi-maahanmuuttajille voitaisiin jakaa gps-navigaattorilla varustetut matkapuhelimet, joilla rukouskutsut voitaisiin välittää ja neuvoa reitti moskeijaan. Aloitteessaan Wonterghem esittää, että säästöjä haluttaessa naisille puhelimia ei tarvitsisi jakaa.

Perussuomalaiset saivat kuntavaaleissa 2008 Kotkassa 8,1 % kannatuksen ja neljä valtuustopaikkaa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso