1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

"Kylläpä täällä onkin kilttejä lapsia!"

Vaikka joku ei joululahjatoivelistaa olisi vielä valmiiksi raapustanut ja tonttu olisi lahjalistojen hakureissun jo tehnyt, ei hätää. Lempäälän Ideaparkissa käyneellä Joulupukilla on ongelmaan nopea ja nykyaikainen ratkaisu.

Kuva: YLE / Petri Aaltonen

- Minulla on tässä suora satelliittiyhteys, jonka avulla lahjatoiveet saa oikein kätevästi sinne tontuille viestitettyä.

Pukki kertoo, että Korvatunturilla käy kova tohina tällä hetkellä.

Lahjat valmistuvat kyllä ajallaan, siitä ei ole huolta. Sen sijaan Pukkia mietityttävät sääolosuhteet. Korvatunturillahan riittää toki lunta lähes aina, mutta kuinka käy eteläisemmän Suomen?

- Siinä ollaan kyllä Petterin kanssa ihmeissään, kun reen jalakset vain ropsuvat asfaltilla. Mutta jos tilanne sitä vaatii, niin me sitten Petterin kanssa otetaan vähän tuota tekniikkaa apuun, Pukki ratkaisee.

Pirkanmaan lapset ansaitsevat Joulupukilta hyvät arvosanat.

- Kyllä täällä on niin kilttejä ja kohteliaita lapsia. Pikkuisen parantamisen varaa olisi kyllä siinä, että lapsukaiset muistaisivat kerätä päivän päätteeksi ne omat lelut lattialta, ettei isän tai äidin tarvitsisi sitä sitten tehdä, kertaa Joulupukki tonttujen viestittämiä havaintoja.

Pukin vanhaa sydäntä lämmittävät lasten lahjatoiveet.

- Ilahduttavan paljon lapset ovat tänä vuonna toivoneet pelejä, esimerkiksi muistipelejä. Se on hauska tietää, että lapset ymmärtävät vanhanaikaisempienkin pelien arvon.

Tietokoneista Pukki sen sijaan ei oikein perusta.

- Tontut ovat kertoneet, että liian myöhään ne lapset siellä koneella viihtyvät. Sitten yöllä tulee vatsanväänteitä, kun on pelottavia asioita sieltä koneelta katseltu, valkoparta toruu.

Korvatunturilla ei ole sikainfluenssa riehunut, mutta kyllä Pukkikin on epidemian myötä ollut hieman varovaisempi. Rokotteet ovat punanutulla kunnossa, ja käsidesikin on Pukilla ahkerassa käytössä.

Mutta parhaimmat keinot pöpöjen välttämiseen löytyvät itsensä Joulupukin käsistä.

- Minulla on erittäin hyvät karhunkarvahanskat, näistä ei kyllä sikakaan pääse lävitse!