1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjanmaan taidetoimikunnan pääsihteeri aloittaa työnsä pian

Pohjanmaan taidetoimikunta on toiminut viimeiset kaksi vuotta määräaikaisen pääsihteerin voimin. Syynä on se, että Länsi-Suomen lääninhallitus irtisanoi virassa toimineen päätoimisen pääsihteerin Raija Nummijärven kaksi vuotta sitten marraskuussa.

pääsihteerit
Pohjanmaan taidetoimikunnan pääsihteeri Raija Nummijärvi palaa tehtäväänsä lähiaikoina.
Pohjanmaan taidetoimikunnan pääsihteeri Raija Nummijärvi palaa tehtäväänsä lähiaikoina.Olli Koski/YLE

Pohjanmaan taidetoimikunnan pääsihteeri Raija Nummijärvi palaa virkaansa lähitulevaisuudessa. Länsi-Suomen lääninhallitus irtisanoi pääsihteerin 15.11.2007. Syyksi kerrottiin mm. pääsihteerin häiritsevä ja epäasiallinen käytös.

Pääsihteeri teki asiasta valituksen virkamieslautakunnalle, joka yksimielisesti kumosi irtisanomisen. Tämän jälkeen asiaa puitiin vielä Korkeimmassa hallinto-oikeudessa, jonka päätöksen mukaan Nummijärvi voi nyt palata takaisin virkaansa.

Raskaat vuodet

Nummijärvi kuvaa kahta kulunutta vuotta pimeäksi ajaksi, jossa onneksi perhe ja ystävät olivat tukena koko ajan. Usko oikudenmukaisuuteen oli välillä koetuksella, sanoo Nummijärvi.

- Prosessi on ollut tuskallinen ja aiheuttanut kärsimystä paitsi minulle myös läheisilleni. Läheiset ovat nähneet minuun kohdistuneen vääryyden ja julmuuden ja ovat joutuneet luomaan minuun uskoa oikeudenmukaisuuteen, sanoo Nummijärvi.

Tulevaa suunnitellen

Raija Nummijärvi haluaa keskittyä nyt tulevaan ja hän tarttuu mielellään pääsihteerin töihin. Parhaillaan käydään vielä läpi käytännön järjestelyjä paluuseen liittyen. Ensimmäiset työnkohteet ovat tanssin aluekeskushanke ja lastenkulttuurikeskuksen saaminen rannikolle.

- Minä pidän työstäni ja olen tehnyt sitä kauan ja kyllä minulla kädet syyhyää päästä ihan rauhassa tekemään työtäni. Nyt haluan, että keskitytään tulevaan, sanoo Nummijärvi.

Lähteet: YLE Pohjanmaa/Terhi Varjonen

Lue seuraavaksi