Uusia lentoreittejä jo ehkä ensi syksynä Lappeenrantaan

Kaupunkiyhtiöiden toimitusjohtaja Tom Hultin uskoo, että Lappeenrannan lentokentältä neuvotellaan uusia lentoreittejä Eurooppaan jo ennen syyskauden alkua. Lappeenrannan vahvuutena pidetään edelleen yhteistyötä Pietarin kanssa.

Kotimaa
Tom Hultin
YLE

Lappeenrannan kaupunkiyhtiöiden toimitusjohtaja Tom Hultin pitää tiistaina julkistettua reittisopimusta Ryanairin kanssa äärettömän tärkeänä koko Lappeenrannan alueen, lentokentän sekä Pietari-yhteistyön kannalta. Ryanair on laskenut uuden reitin Lappeenrannan ja Düsseldorfin välillä tuovan yhtiölle noin 15 000 lisämatkustajaa.

- Kyllähän tämä on vahva, uusi matkailullinen elementti Lappeenrannalle, johon tietenkin Pietari liittyy vahvasti, sanoo Hultin.

- Lappeenrannassa koneeseen nousevista matkustajista noin 70 prosentin arvellaan olevan venäläisiä, Tampereellekin matkustaa paljon venäläisiä halpojen lentojen perässä, sanoo Ryanairin skandinavian myynnin vastaava Erik Elmsater.

Hultin uskoo, että Ryanairin kanssa aloitetaan neuvottelut myös muista reiteistä Eurooppaan jo hyvissä ajoin ennen syyskauden alkua. Myös jo julkistetulle Düsseldorfin Weezen reitille saattaa tulla lisää vuoroja, mikäli lennoilla on kysyntää. Ryanairin skandinavian myynnin vastaava johtaja haluaa kuitenkin sitä ennen saada kenttähinnat alas.

- Etelä-Euroopassa kenttämaksut ovat huomattavasti halvempia, ja odotamme, että hinnat laskevat täälläkin, mikäli Suomeen halutaan lisäyhteyksiä, sanoo Elmsater.

Venäjän läheisyys Lappeenrannan valttikortti

Ryanairin mukaan Lappenranta sai Saksan lennot kolmesta syystä - ensinnäkin kaupungilla on kova halu kehittää matkailuaan, toiseksi Saksan liikenne on ollut vilkasta sekä Suomesta että Venäjältä ja kolmanneksi, Pietari sijaitsee Lappeenrannan naapurissa.

- Nyt puhutaan molemmista suunnista eli Euroopasta Venäjälle tulevista ja venäläisistä, jotka matkustavat Eurooppaan, tarkentaa Lappeenrannan kaupunkiyhtiöiden toimitusjohtaja Tom Hultin.

Hultin uskoo, että markkinointiyhteistyö saadaan vauhtiin Pietarissa ensi viikolla, kun lappeenrantalaiset tapaavat paikallisia matkanjärjestäjiä ja mediaa.

- Markkinointi Venäjän puolella on toiminut erittäin hyvin Air Balticin kanssa, samaa mallia jatketaan, kertoo Hultin.

Hultin arvelee, että pietarilaisia voidaan saada maksumiehiksi myös mahdollisten uusien lentoreittien saamiseksi Lappeenrantaan. Ryanair ei suunnittele suoria lentoja Venäjältä ainakaan 5-10 vuoteen.

- Venäjä on liian epävakaa, lentokenttäkustannukset ovat Venäjällä pilvissä, Venäjän taludessa ja turvallisuudessa pitäisi tapahtua suuria muutoksia, jotta lähtisimme sinne. Lappeenrannassa olemme jo tarpeeksi lähellä, sanoo Ryanairin skandinavian myynnin vastaava Erik Elmsater.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala