Audrey Hepburnin vaatekokoelma huutokaupattiin Lontoossa

Näyttelijä ja tyyli-ikoni Audrey Hepburnin iltapuku on huutokaupattu huikeaan 60 000 punnan hintaan. Hepburn pukeutui iltapukuun elokuvassa Kuinka miljoona varastetaan vuonna 1966. Kerry Taylor -huutokauppayhtiön mukaan Chantillyn pitsisen iltapuvun huusi ostaja, joka haluaa pysytellä nimettömänä.

kulttuuri
Torso, jonka päällä osa mustasta, osittain läpinäkyvästä mekosta.
Yksityiskohta cocktail-mekosta, jota Hepburn piti elokuvassa Kuinka miljoona varastetaan.Reuters-TV

Yli 65 000 euron hintaan kivunnut mekko huutokaupattiin osana neljänkymmenen Hepburnille kuuluneen vaatteen kokoelmaa. Suurin osa nyt kaupatuista vaatteista on peräisin Hepburnin pitkäaikaisen ystävän Tanja Star-Busmannin kokoelmista.

Star-Busmann tutustui Hepburniin Lontoossa vuonna 1951, kun Hepburn oli 21-vuotias balleriinan urasta haaveileva nuori nainen ja Star-Busmann 15-vuotias koulutyttö. Noustuaan kuuluisuuteen Hepburnilla oli tapana antaa Star-Bussmanille vaatteita, joita hän ei itse enää käyttänyt.

Vuonna 1929 Brysselissä Audrey Kathleen Rustonina syntynyt Hepburn kuoli syöpään vuonna 1993. Hän teki elämänsä aikana paljon hyväntekeväisyystyötä ja oli muun muassa YK:n lastenavun järjestön Unicefin hyvän tahdon lähettiläs.

Tiistaina pidetty huutokaupan tuotto nousi yhteensä noin 268 000 puntaan. Puolet huutokaupan nettotuotosta lahjoitetaan Audrey Hepburnin nimeä kantavalle hyväntekeväisyysjärjestölle, jonka tähden lapset perustivat vuosi Hepburnin kuoleman jälkeen.

Lähteet: AP, YLE Uutiset