Poliisi ratsasi ilmastoaktivistit Kööpenhaminassa

Tanskan poliisi on tehnyt keskiviikkona aamuyöllä suurratsian ilmastoaktivistien tukikohtaan Kööpenhaminassa. Ratsiaan Østerbron kaupunginosassa kello 2.30 osallistui parisataa poliisia. Poliisit takavarikoivat paikalta työkaluja, ketään Kööpenhaminan ilmastokokoukseen tulleista aktivisteista ei kuitenkaan pidätetty.

Ulkomaat

Østerbrossa sijaitseva rakennus on yksi kaupungin osoittamista kokoontumispaikoista, joka on tarkoitettu myös ulkomailta ilmastokokoukseen tulleille aktivisteille. Poliisi vahvistaa tanskalaisille tiedotusvälineille, että se teki yllätysetsinnän tiloissa aamuyöllä parinsadan poliisin ja 50 poliisiauton voimin.

- Kohteena oli verstas, joka kuuluu rakennuskompleksiin. Sieltä takavarikoitiin materiaalia ja työkaluja, joita voidaan käyttää välineinä siviilitottelemattomuudessa, sanoo poliisin tiedottaja Rasmus Bernt Skovsgaard tanskalaiselle Ekstrabladet-lehdelle.

Paikalle majoittuneiden aktivistien mukaan poliisi eristi kaikki majoituskeskuksessa olleet ihmiset yhteen huoneeseen ratsian ajaksi.

- Ihmiset olivat nukkumassa, joten he säikähtivät eivätkä tienneet, mitä tapahtui, sanoo Climate Justice Actionin tiedotusvastaava Tannie Nyboe Tanskan yleisradioyhtiölle DR:lle.

Paikalle majoittuneiden aktivistien mukaan yöllinen ratsia kesti puolitoista tuntia. Ketään ei pidätetty ratsian yhteydessä.

Lähteet: YLE Uutiset