1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Forssan Koripojat

FoKoPo kovan haasteen edessä

FoKoPolla on illalla kova haaste edessä, kun Honka saapuu Korisliigakamppailuun Feeniksiin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Espoossa päättyi Hongan 4 pisteen voittoon, joten nyt kotivoittokaan ei ole mahdoton.

Kuva: YLE / Sari Törmikoski

FoKoPolla on tältä kaudelta Korisliigassa vain 5 voittoa plakkarissa, ja nuo voitot ovat tulleet pääsääntöisesti sarjataulukossa Koripoikien alapuolella olevilta joukkueilta. Päävalmentaja Ari Mikkola myöntääkin, ettei sarjataulukko valehtele. – Sijoitus on sitä mitä me olemme ansainneet. Sijoitus on ok, mutta muutama voitto enemmän pitäisi olla.

Joukkueiden kohdatessa lokakuussa Espoossa, Koripoikien toinen puoliaika oli hyvää pelaamista. - Jos löydämme samanlaisen otteen illalla kuin Espoossa, on voitto täysin mahdollinen. Huonolla pelillä ei voiteta ketään tässä sarjassa ja meidän puolustuspelaamisen onkin parannuttava, jos Honka aiotaan voittaa, toteaa Ari Mikkola.

Illan vastustaja Espoon Honka vilisee maajoukkuemiehiä. Tuukka Kotti, Jukka Matinen sekä Tuomas Iisalo, vahvistettuna vimmeisimmällä hankinnalla, Corey Belserillä, takaavat sen, että kaiken on onnistuttava jotta sarjapisteitä voidaan havitella. – Joukkuepuolustaminen sekä 1 vastaan 1 puolustamisen on oltava laadukasta. Kun puolustetaan laadukkaasti, mahdollistaa se myös samalla nopeisiin hyökkäyksiin lähtemisen, summaa Mikkola.

Kotijoukkue pääsee illan otteluun parhaalla mahdollisella miehistöllä. Kaikkia voimia tarvitaankin Hongan kukistamiseksi. – Onneksi emme ole toistaiseksi olleet virhealtis joukkue, joten täytyy toivoa, että parhaat pelaajat pysyvät tänäänkin kentällä ratkaisunhetkillä, päättää Ari Mikkola.