1. yle.fi
  2. Uutiset

Inger Bergroth: käsitöitä tauotta

Intohimoinen käsityönharrastaja Inger Bergroth on aloittanut tämän joulun lahjojen valmistelun jo vuosi sitten välipäivinä. Käsitöitä valmistuu läheisille, mutta myös hyväntekeväisyyteen. Käsityöläisen kädet eivät ikinä lepää.

käsityöt (tuote)
YLE / Kaje Komulainen

Kokkolalainen Inger Bergroth on vuosikausia tehnyt päivittäin käsitöitä ja rentoutuu käsitöitä tehden. Käsityö onkin hänelle elämäntapa. Vaikka työpäivä olisi pitkä ja kello olisi lähellä puoltayötä, intohimoisen käsityöharrastajan on pakko tehdä vielä hiukan jotain käsityötä ennen nukkumaanmenoa. Tuntuu, että Inger Bergrothin kädet lepäävät vain nukkuessa.

Jouluksi Inger Bergroth lahjoittaa läheisilleen tekemiään käsitöitä. Joulun lahjojen teko alkaa heti joulun jälkeen välipäivinä. Tämän joulun lahjoista käsityöt ovat suurin piirtein valmiina, yhdet sukat ovat vielä kesken.

Käsitöitä saavat neljä lastenlasta ja kahdeksan aikuista. Työlistalla on yleensä huiveja, kudottuja sukkia, puseroita ja esimerkiksi kangaspuilla kudottuja liinoja.

Töitä vireillä jatkuvasti

Inger Bergrothilla on kesken 2-3 työtä koko ajan. Hänellä pitää olla yksinkertainen työ aina tekeillä, kun autossakin pitää kutoa ja teeveetä katsoessa. Tekeillä on myös vaativampia töitä, joihin täytyy keskittyä kunnolla.

Ideat ja innoitukset syntyvät käsityöliikkeessä.

- Yleensä kun käyn käsityöliikkeessä, kuljen ja katselen, että mitä uutta on tullut ja harva on se kerta, ettei jotain tartu mukaan. Kotona onkin aina uusia paketteja, mistä seuraavaksi aikoo tehdä jotain. Työjärjestys riippuu siitä, mikä milloinkin miellyttää.

Käsityönharrastajan tarvikkeiden tarve on suuri, niinpä säilytystilaakin tarvitaan.

- Kaikki kaapit ovat täynnä, mieskin siihen hermostuu. Olen hankkinut apteekkarin lipaston, jonka joka laatikossa on erilaisia tarvikkeita.

Inger Bergroth on käynyt myös kudontapiirissä parikymmentä vuotta. Siinä on hienoa, että kaikki tehdään alusta asti itse,

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi