1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Forssan Koripojat

Heikko kolmas jakso FoKoPon tuho

Koripoikien hyvä avausjakso ei kantanut ottelun jälkipuoliskolle, vaan vierailija Espoon Honka haki Korisliigan sarjapisteet Forssasta lukemin 66 - 87 (28-34).

Tällä kertaa FoKoPon Rodrick Stewart (nro 5) onnistuu korinteossa. Kuva: YLE / Ari Lahti

Ottelun avausneljännes pelattiin varsin tasaisesti. Kymmenminuuttisen jakson loppuhetkillä Honka repäisi 7 pisteen eron, kun kotijoukkueen heittopeli ontui. Toisen neljänneksen alussa Honka prässäsi ylhäältä, mikä vaikeutti huomattavasti kotijoukkueen pelinrakentamista. Ari Mikkola rauhoitti tilanteen aikalisällä, eikä Honka pystynyt enää hyödyntämään prässiään. Koripojat puolusti hyvin ja kun vieraille tuli paljon pallonmenetyksiä, kuroi kotijoukkue eron jo kahteen pisteeseen 28 – 30, kun jaksoa oli jäljellä minuutti. Lopussa kotijoukkueen pari harmillista pallonmenetystä toivat vieraille kuuden pisteen karkumatkan 28 – 34 ottelun puolivälissä.

Isäntien heikko kolmas jakso ratkaisee voittajan

Ottelun jälkimmäinen puolisko alkoi kotijoukkueelta heikosti. Heitot eivät uponneet ja puolustaminen unohtui. Aikalisäkään ei tuonut helpotusta kotijoukkueen ahdinkoon, ja kun vieraiden heittopelikin alkoi kulkea, kasvoi ero lopulta kolmannella neljänneksellä peräti 21 pisteeseen 45 – 66. Tässä vaiheessa mm. Hongan maajoukkuepelaaja Jukka Matinen sekä viimeisin hankinta Corey Belser huilasivat penkillä.

Viimeisellä neljänneksellä FoKoPo oli mahdottoman tehtävän edessä. Vieraat pystyivät pyörittämään peliä rennosti ja kun heittopelikin kulki, kirjattiin 40 minuutin pelin jälkeen FoKoPolle tylyt tappiolukemat 66 – 87.

Mikkola hämmentynyt

Kotijoukkueen päävalmentaja Ari Mikkola oli varsin vaisu ottelun jälkeen. - Avauspuoliskolla puolustettiin hyvin, vaikka peli olikin hivenen tunnustelua ja ns. asemasotaa. Hyvän avausjakson jälkeen puoliajalla kopissa sovittiin, että ollaan valmiita loppupeliin, mutta toisin kävi.

Vieraiden Matinen ja Belser istuivat kolmannen jakson penkillä, mutta niin vaan vieraat voittivat joka kerta 1 vastaan 1 tilanteet. Puolustusaktiivisuu jäi koppiin ottelun puoliajalla. Lisäksi oman joukkueen yhteispelikään ei onnistunut jenkkien ja suomalaisten välillä, tunnusti Mikkola.

Kotti antoi tunnustusta isännille

Hongan maajoukkuepelaaja Tuukka Kotti antoi tunnustusta kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan taistelulle. FoKoPo hyökkäsi kovaa ja juoksi, pitäen ottelun tasaisena. Joukkue pelasi hyvää korista. Toisen puoliajan alussa saimme nostettua tempoa ja isännät putosivat kyydistä, kiteytti Kotti.

Nissinen: Työtä lisää

Kotijoukkueen kapteeni Jarno Nissinen tunnusti, että heikko kolmas jakso toi ratkaisun otteluun. Honka on niin tasokas joukkue, että se rankaisi jokaisesta virheestä. Kovan työnteon kautta kurssia kääntämään, päätti Nissinen.