1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sanna Karlström (Kirjailija)

Karlström ja Verronen Runeberg-palkintoehdokkaina

Runeberg-kirjallisuuspalkintoa tavoittelee seitsemän ehdokasta. Joukossa ovat kokkolalaislähtöinen Sanna Karlström ja Kalajoelta kotoisin oleva Maarit Verronen.

Sanna Karlström (Kirjailija)
Kuvassa ylärivissä Kristina Carlson, Monika Fagerholm, Kari Hotakainen ja Sanna Karlström. Alarivissä Maarit Verronen, Gerry Birgit Ilvesheimo sekä Juha Siro.
Runeberg-palkinnosta kisaa seitsemän kirjailijaa.YLE, Juha Siron kuva Like Kustannus

200 ehdolla olleen kirjan joukosta raati poimi ehdolle seitsemän teosta, jotka ovat Kristina Carlsonin Herra Darwinin puutarhuri (romaani), Monika Fagerholmin Glitterscenen (romaani), Kari Hotakaisen Ihmisen osa (romaani), Gerry Birgit Ilvesheimon Lykantropia (romaani), Sanna Karlströmin Harri Harlow’n rakkauselämät (runoja), Juha Siron Marilynin hiuspinni, (romaani) ja Maarit Verrosen Normaalia elämää (novelleja).

Esiraadin mukaan Sanna Karlströmin runoissa käsitellään rakkautta, rakkaudettomuutta ja ihmisyyttä myös yleisemmin tavoin, jotka ravistelevat lukijaa. Tarkoituksellisen toteava kieli ja hallitusti sommitellut runot luovat sulottomuudessaan osaltaan teoksen teemaa.

Maarit Verronen nostaa esiraadin mukaan novelleissaan jälleen taitavasti esille ihmisten hämmästyttävät tavat ja tottumukset. Kieli on armotonta, elävää ja terävää, perustelee esiraati.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi