Miehetkin hoitavat ihoaan

Miesten omat kosmetiikkahoidot ovat yleistyneet kauneushoitoloissa. Myös erilaisia ihonhoitotuotteita löytyy eri valmistajien valikoimista entistä enemmän. Hoitoloihin miehet hakeutuvat usein vaimojen tai tyttöystävien yllyttäminä. Kosmetiikkatuotteita puolestaan on helppo valita itsekin esimerkiksi tavarataloista.

Kotimaa
Sähköhoito rentouttaa.
Sähköhoito rentouttaa.YLE / Minna Rosvall

Turkulainen kahden lapsen isä Tapani Siivola sai lahjakortin kosmetologille vaimoltaan isänpäivälahjaksi. Kokkina toimiva Siivola lähti hoitolaan avoimin mielin. Miehelle tehtiin sähköterapia. Se ei tuntunut pelottavalta, vaikka hoitovoiteiden imeyttämiseen käytettiin sähkövastuksia.

- Ihan luottavaisin mielin tulin. Kaikki hoitovaiheet kerrottiin ja kaikki tapahtui kivuttomasti, vakuuttaa Siivola.

Siivola käyttää melko vähän ihonhoitotuotteita. Vain parranajon yhteydessä hän sipaisee iholle myös kosteusvoidetta.

- Melkein se siinä sitten on saippuan ohella. Hyvin perisuomalaisesti hoidan ihoani.

Siivolan kaverit hymyilivät, kun mies kertoi lähtevänsä kasvohoitoon.

- Katsotaan hymyilyttääkö vielä, kun nähdään lopputulos. Iho tuntuu raikkaalta, kehuu Siivola hoidon jälkeen.

Siivola on kokki ja hän myöntää, että ihoa voisi hoitaa työnkin vuoksi paremmin.

- Höyryä ja hikeä tulee iholle päivän aikana. Kun hiki kuivuu, iho tulee välillä suolaiseksi.

Vakioasiakkaita riittää Turussa

Kauneuskeskus Wilhelmiinassa käy miesasiakkaita vähintään joka toinen viikko. Vakioasiakkaita on parikymmentä. Useimmiten miehet hakeutuvat hoitoihin häiden alla tai saatuaan lahjakortin. Ennakkoluuloja hoitoihin ei enää liity. Takavuosina voiteita ja meikkiä käyttävää miestä voitiin helposti pitää naismaisena.

- Miehet sanovat, että ihoa kiristää tai se kiiltää tai tulee jotain näppyjä. He ajattelevat sitä enemmän sen ihon kannalta. Jos jotain meikkaamista ajatellaan niin, se on eri asia. Suurin osa pitää ihonhoitoa itsestään huolehtimisena, kertoo Leena Paulus.

Urheilijoiden ja ulkona työskentelevien iho joutuu kovalle koetukselle. Myös kokkina työskentelevälle Tapani Siivolalle Paulus suosittelee ihonhoitoa.

- Ihoa pestään paljon ja se hikoilee. Toisaalta iho rasvoittuu ja toisaalta se kuivuu, kun käytetään paljon vettä. Suosittelen, että viimeistään silloin ottaa käyttöön pesunesteen tai jonkun vaahdon. Ihovoide on tärkeää. Jos iho kuivuu, silloin sinne pääsevät lika ja pöpöt ja voi tulla ikäviäkin tulehduksia, neuvoo Paulus.

Tavaratalojen voidehyllyt kiinnostavat miehiä

Ihonhoidosta kiinnostuneita löytyy myös kaupoista voidehyllyjen puristuksista. Partaveden lisäksi mukaan lähtee yhä useammin hoitotuote. Sokos Wiklundin kosmetiikkamyyjä Kirsi Alke kertoo, että varsinkin nuoret miehet ovat innostuneita ihonhoidosta. Lähes kaikilta kansainvälisiltä merkeiltä löytyy jo oma miesten ihonhoitosarja ja esimerkiksi ihonpuhdistustuotteita ostetaan jo paljon.

- Varsinkin nuoret miehet tietävät, miten tärkeää on, että iho puhdistetaan kunnolla, kasvojen iho varsinkin. He osaavat jo itse hakea tuotteita hyllystä ja myyjä auttaa tarvittaessa, kertoo Alke.

Raimo Laakso on hoitanut ihoaan vuosia

Raimo Laakso pyörähti myös miesten kosmetiikkaosastolla. Hän käyttää tuotteita ahkerasti.

- Käytän silmänympärysvoiteita ja ryppyvoiteita. Olen käyttänyt niitä varmaan jo viisitoista vuotta, kertoo Laakso.

Laakso on huomannut, että viime vuosina miehille tarkoitettuja tuotteita on tullut yhä enemmän.

- Kyllä on aika paljon on tullut lisää ja ne ovat aika kalliita. Olen käyttänyt myös naisten tuotteita. Eivät ne ryppyjä poista, mutta kestää pitempään ennen kuin ne syvenevät. Olen huomannut, että nuoret miehet jo jopa kolmekymppiset käyttävät näitä. Se on hyvä homma. Pysyy vähän paremman näköisenä jotenkin.

Lähteet: YLE Turku / Minna Rosvall