Panssarivaunut suojaavat Formula-kisoja

Kymmeniä panssaroituja ajoneuvoja on sijoitettu asemiin pitkin Bahrainin pääkaupungin Manaman tärkeimmän sisääntuloväylän vartta.

urheilu
Lotuksen mustakultainen formula-auto varikolla.
Srdjan Suki / EPA

Armeija pitää tiukoin ottein kurissa mielenosoittajia, jotka haluavat estää Formula-kilpailun. Autokisoja pidetään diktatuurin mainostapahtumana.

Perjantaina kymmenet tuhannet ihmiset osoittivat mieltään Bahrainin hallitusta ja kuningasperhettä vastaan. Mellakat jatkuivat yöllä, kun ihmiset sytyttelivät tuleen autonrenkaita.

Opposition mukaan yksi mielenosoittaja löytyi aamulla kuolleena.

Shiiamuslimeihin kuuluvat mielenosoittajat ovat ilmoittaneet, että Formula-kilpailujen ajan oppositio järjestää "vihan päivät", jotta kisat peruttaisiin. Opposition mielestä Bahrainin sunnimuslimijohto käyttää autokilpailuja oman valtansa pönkittämiseen.

Formula-tallit Force India ja Sauber kertovat työntekijöidensä joutuneen uhkaaviin tilanteisiin palopommeja heittelevien mielenosoittajien keskellä. Kaksi Force Indian työntekijää poistui tämän seurauksena Bahrainista.

Bahrainin kruununprinssi Salman al-Khalifa on tyrmännyt vaatimukset kisojen perumisesta. Hän kuitenkin myöntää, että kisoissa on turvallisuusongelma. Hän vakuuttaa, että turvallisuusjoukot estävät kisoihin kohdistuvat uhkatekijät.

Formula-kisojen johtaja Bernie Ecclestone vähättelee mielenosoittajien aiheuttamaa uhkaa ja ihmettelee Force India -tallin hätäilyä.

Lähteet: Reuters, AFP