1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. palkinnot

Porilainen Maineteko -palkinto Timo Koivusalolle

Kunniamaininnalla palkitaan puolestaan Yyteri BeachFutis -tapahtuma ja sen promoottori Patrick Suves.

Ohjaaja Timo Koivusalo on nyt tyytyväinen mies. Kuva: YLE / Henna Kujala

Vuoden 2009 Porilainen Maineteko -palkinto myönnetään Timo Koivusalolle. Perustelujen mukaan Timo Koivusalo on tehnyt pitkän ja maineikkaan uran suomalaisessa viihdeteollisuudessa. - Hän on toiminut menestyksekkäästi Porin seudun elokuvateollisuuden edistämiseksi ja projekteillaan tuonut töitä ja tunnettuutta alueelle, perusteluissa todetaan.

Koivusalon viimeisin produktio Täällä Pohjantähden alla on hyvä osoitus siitä, ettei mies myöskään kaihda riskejä. - Täällä Pohjantähden alla on viimeistään ollut se työnäyte, joka on nostanut Pekko Aikamiespojan suomalaisten elokuvantekijöiden kärkikaartiin.

Kunniaa myös Yyteri BeachFutis -tapahtumalle

Kunniamaininnalla palkitaan Yyteri BeachFutis -tapahtuma ja sen promoottori Patrick Suves. Perustelujen mukaan Yyteri BeachFutis on kasvanut lyhyessä ajassa massiiviseksi kesäfestivaaliksi ja Suomen suurimmaksi urheilutapahtumaksi, joka kesällä 2009 keräsi Poriin noin 45 000 vierasta. -Tapahtuma on tuonut hienosti esiin Yyterin ja Porin alueen matkailumahdollisuuksia ja tehnyt niitä tunnetuksi koko Suomen laajuisesti, perusteluissa sanotaan.

Painava palkinto

Porilaisen Maineteon saaja palkitaan 32 kiloa painavalla, luonnollista kokoa olevalla Mustavaris-veistoksella ja siihen liittyvällä kunniakirjalla. Mustavaris-veistos on kiertopalkinto, jonka on ideoinut Erkki Teikari ja toteuttanut Veikko Heinonen. Kunniamaininnan saaja palkitaan kunniakirjalla. Viime vuonna maineteolla palkittiin Porin Loma-asuntomessut ja kunniamaininnan sai Seppo ”Sedu” Koskinen.

Porilainen Maineteko -palkinto on tarkoitettu tunnustukseksi poikkeuksellisen merkittävästä toiminnasta Porin kaupungin hyväksi. Yritykselle, yhteisölle tai yksityiselle henkilölle myönnettävää palkintoa on jaettu vuodesta 1991.

Palkinnon myöntää vuosittain Porin Nuorkauppakamari ry ja se jaetaan kansainvälisenä nuorkauppakamaripäivänä 11. joulukuuta.