Vehviläinen: Lentoasemalla ei rikottu turvamääräyksiä

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) tyrmää väitteet, joiden mukaan lentoaseman kulunvalvonnassa olisi rikottu turvamääräyksiä. Ilmailualan Unioni väitti keskiviikkona, että Helsinki-Vantaan laukkusumaa purkaneilla ei olisi ollut asianmukaisia työlupia.

Kotimaa

Myös kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) väitti torstaina eduskunnan kyselytunnilla, että turvallisuusmääräyksiä olisi rikottu.

Liikenneministeri Vehviläisen mukaan kulunvalvonta turvavalvotuilla alueilla on järjestetty säädösten mukaisesti myös työtaistelun aikana.

- Saamani selvityksen mukaan järjestelyissä on ollut vain vähäisiä puutteita, Vehviläinen sanoo.

Ilmailuhallinnon turvayksikkö on tehnyt tämän viikon aikana kolme tarkastusta, joissa on havaittu vain vähäisiä puutteita. Kulunvalvonnan käytännön toteutuksesta vastaa Ilmailulaitos Finavia, ja sen järjestämistä valvoo Ilmailuhallinto.

Lentoasemien turvaaminen perustuu erilliseen turva-asetukseen, joka määrittää, mitkä alueet ovat turvavalvottuja ja ketkä näille alueille pääsevät. Ainoastaan vakituinen henkilöstö voi kulkea turva-alueilla itsenäisesti. Väliaikaisilla luvilla liikuttaessa mukana on oltava aina saattaja. Vakituisesti turva-aluilla työskentelevistä henkilöistä on tehty turvaselvitys.

Ilmailualan Unionin ja henkilöstövuokrausyritys Baronan välisessä työkiistassa on meneillään kahden viikon neuvotteluaika. Osapuolet neuvottelevat entisen valtakunnansovittelijan Juhani Saloniuksen johtamassa työryhmässä.

Lähteet: YLE Uutiset