1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eväsreppu

Eväsreppu: Luumupiirakka

Tuoreista luumuista saa erinomaisen piirakan. Puolessa tunnissa valmistuu mukava jälkiruoka.

Eväsreppu
Valmis luumupiirakka
YLE / Timo Nykyri
  • Vuokaan:
  • 50g voita
  • 6 luumua
  • 1 ½ dl sokeria

Luumut pilkotaan ja otetaan kivet pois. Luumut laitetaan voideltuun kakkuvuokaan ja paistetaan 200 asteessa sen aikaa kun taikina valmistuu.

  • Taikina:
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl rasvaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa

Rasva ja sokeri vatkataan, kunnes seos vaahtoutuu. Taikinaan lisätään kananmuna, ja taikinaa sekoitetaan lisää. Lopuksi mukaan sekoitetaan jauhot, suola, vaniljasokeri ja taikina kaadetaan uunista otettuun vuokaan luumujen päälle. Paistetaan uunissa 200 asteessa 25 minuuttia.

Lue seuraavaksi