1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. satukirjat

Satupäivä kutsuu rauhoittumaan

Valtakunnallista Satupäivää vietetään perjantaina. Satupäivänä lapsille luetaan satuja teattereissa, museoissa, kirjastoissa, päiväkodeissa, kouluissa ja kotona eri puolilla Suomea.

Kemin kaupunginteatterin johtaja Juha Vuorinen kertoo satua Satusäkki-esityksessä. Kuva: YLE / Kati Siponmaa

Esimerkiksi Kemin Kaupunginteatteri järjesti lapsille Satusäkki-esityksen Kemin kaupunginkirjaston lastenosastolla perjantaina. Esityksessä lapset saivat vetää satusäkistä jonkun eläimen ja kuulivat siihen liittyvän kansansadun. Satusäkkiä kantoivat teatterinjohtaja Juha Vuorinen ja näyttelijä Satu Tala.

Satupäivä haastaa luomaan lapsille rauhallisen ja elävän satuhetken keskellä joulukiireitä. Satujen lukemisella on suuri merkitys lapsen mielikuvituksen kehittymiselle ja lukuhetki on lämmin yhdessäolon muoto.

Valtakunnallinen Satupäivä järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa ja se sai erittäin hyvän vastaanoton, mukaan ilmoittautui yli 60 tapahtumaa eri puolilla Suomea.

Satu on lapsen oikeus

Satupäivän teemana on tänä vuonna YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Satu on lapsen oikeus. Satupäivän suojelijoina toimivat näyttelijät Seela Sella ja Sinikka Sokka.

Satupäivän idea on lähtöisin Teatteri Hevosenkengän johtaja Kirsi Aropaltiolta, joka on tutustunut vastaavaan Märchentage-tapahtumaan Berliinissä.