Lisää rajavartijoita Kaakkois-Suomeen

Kaakkois-Suomen rajavartiosto valmistautuu lisäämään miehitystään. Apulaiskomentaja Erkki Matilaisen mukaan lisää väkeä tarvitaan heti, kun rajaliikenne kasvaa entiselleen.

rajavalvonta
Koirapartio tarkastaa rajaa Pelkolassa
Yle

Vaalimaan ja Imatran asemille tarvitaan Matilaisen arvion mukaan lähivuosina muutamia kymmeniä uusia työntekijöitä.

Kaakkois-Suomen raja on Suomen vilkkaimmin liikennöity rajaosuus. 80 prosenttia Suomen ja Venäjän välisestä liikenteestä kulkee Vaalimaan, Imatran ja Nuijamaan kautta. Myös laiton maahanmuutto on keskittynyt Karjalan kannaksen alueelle.

Kaakkois-Suomen rajavartiostoa on vahvistettu muun muassa siirtämällä henkilökuntaa pohjoisen asemilta. Vartiostossa työskentelee runsaat 700 ihmistä. Heistä noin 500 on rajavartiotehtävissä.

Rajavartiointi kiinnostaa nuoria

Raja- ja merivartiokoulusta Imatralta valmistuu perjantaina 57 uutta raja- ja merivartijaa. Kaksi kolmesta työllistyy heti Kaakkois-Suomen rajavartiostoon ja loput Suomenlahden ja Länsi-Suomen merivartiostoihin.

Rajavartijakoulutus kiinnostaa nuoria. Raja- ja merivartiokoulun tammikuussa alkavalle kurssille oli hakijoita runsaat 200 , kun vuosi sitten alkanut kurssi kiinnosti noin 160 hakijaa.

Koulutukseen otettiin 40 opiskelijaa, joista yli puolet sijoittuu töihin Suomenlahden raja- ja merivartiostoon ja muut Kaakkois-Suomen maaraja-asemille sekä Länsi-Suomeen.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala