Pankkilakko ei ole näkynyt pankkiautomaateilla

Otto-käteisautomaateista on nostettu huomenna alkavasta pankkilakosta huolimatta vain hieman enemmän rahaa kuin tavallisena viikonloppuna. Automaattien vakuutetaan toimivan normaalisti myös kolme päivää kestävän lakon aikana. Automaatteja täytettiin poikkeuksellisesti myös eilen lauantaina.

Kotimaa

Edessä olevan lakon takia automaatteihin ladattiin jonkin verran tavallista enemmän rahaa.

- Me varauduimme tähän etukäteen ja latasimme automaatteja vähän isommilla rahamäärillä, Normaalina maanantai-aamuna rahat ovat loppu 10-20 automaattista, vähän viikonlopusta ja viikonlopun tapahtumista riippuen. Nyt tilanne on erittäin hyvä, kun sunnuntaina aamulla 99,5 prosenttia automaateista toimi ja jakoi rahaa, kertoo pankkiautomaateista vastaavaan Automatian toimitusjohtaja Antti Kuorikoski.

Pankkialan lakko sulkee huomenna maanantaina konttorit, mutta nostot käteisautomaateista ja korteilla maksaminen pyritään turvaamaan.

Palkat, eläkkeet ja sosiaalietuudet maksetaan lakon aikana tileille normaalisti.

Ammattiliitto Suora, Rahoitusleijonat ja Ylemmät toimihenkilöt YTN hylkäsivät valtakunnansovittelijan esityksen viime keskiviikkona. Työntekijäpuoli oli tyytymätön heille tarjottuihin palkankorotuksiin. Rahoitusalan työehtosopimuksesta oli neuvoteltu kymmenen kuukauden ajan.

Työtaisteluun osallistuu noin 30 000 rahoitusalan toimihenkilöä, esimiestä, asiantuntijaa ja ylempää toimihenkilöä. Lakko koskee pankkeja, pankkien rahoitusyhtiöitä, rahastoyhtiöitä, Luottokuntaa ja Automatiaa.

Edellisen kerran pankit olivat Suomessa lakossa helmikuussa 1990.

Lähteet: YLE Uutiset