Hotelli Keurusselkä sulkee ovensa viikoksi

Hotelli Keurusselän hotelli- ja ravintola sulkevat ovensa ensi sunnuntaina viikoksi eteenpäin. Hotelli Keurusselän työntekijät irtisanottiin eilen, mutta toiveet Keurusselän toiminnan jatkumisesta ovat korkealla. Pesänhoitaja etsii toiminnalle jatkajaa.

Keurusselkä, Keuruu
Hotelli Keurusselän matto
YLE Keski-Suomi

Lomaliiton konkurssin takia täyttä varmuutta hotellin toiminnan jatkumisesta ei ole, mutta hotellinjohtaja Iris Mäkinen uskoo melkoisella varmuudella toimintaan jatkoa pesänhoitajan, asianajaja Juho Lenni-Taattolan kanssa perjantaiaamuna käytyjen keskustelujen pohjalta.

Hotellinjohtaja Iris Mäkinen kertoo, että 49 työntekijää jouduttiin irtisanomaan eilen. Konkurssitapauksissa henkilöstön irtisanomisaika on kaksi viikkoa.

-Melkoisella varmuudella pääsemme solmimaan uusia sopimuksia entisten työntekijöiden ja tavarantoimittajien kanssa ensi viikolla, uskoo hotellinjohtaja Mäkinen.

Ensi viikko on huoltoviikko hotelli Kerusselällä, joten työntekijöiden irtisanominen ei liity sulkuun. Hotelli Keurusselkä avaaa ovensa jouluviikon maanantaina.

Hotellin vastaanotto päivystää sulkuviikon aikana ark. klo 8.00-18.00, 19.12. la klo 10-17.00 ja 20.12. su klo12-18.00.

Muutamia hotelliperuutuksia

Hotellinjohtaja Mäkisen mukaan joulupakettien peruutuksia on tullut muutamia.

- Kysymys ei ole merkittävästä määrästä.

Ennakkoon maksettujen hotellimajoitusten kohtalo on nyt konkurssipesän käsissä. Lomaliitto hakeutui konkurssiin toissapäivänä.

Keurusharjun toiminta ennallaan

Keurusselän läheisen mökkikylän toiminta jatkuu puolestaan ennallaan.

Keurusharjun mökkien varauksiin ei myöskään vaikuta hotelli Keurusselän sulkuviikko.

Hotellinjohtaja Iris Mäkinen kertoo, että mökkien varaukset hoidetaan hotellin kautta päivystysaikoina myös sulkuviikolla.

Kiinteistö Oy Keurusharjun omistavat Paperiliitto ja Toimihenkilöunioni.

Lähteet: YLE Keski-Suomi