Anita Hirvonen: Olen kiitollinen vastoinkäymisistä

Hyvän mielen lähettilääksi nimetty laulaja Anita Hirvonen sanoo olevansa kiitollinen kohtaamistaan vastoinkäymisistä. Samalla hän kannustaa ihmisiä puhumaan asioista ja opettelemaan anteeksiantoa. Hirvonen toimii Mielenterveyden keskusliiton hyvän mielen lähettiläänä vuoden 2010 ajan.

Kotimaa
Anita Hirvonen
Anita HirvonenJyrki Valkama / YLE

Iskelmätähti Anita Hirvonen on puhunut julkisuudessa avoimesti omista vaikeuksistaan, kuten alkoholismista, äidin kuolemasta ja joutumisesta lastenkotiin, sekä niistä selviytymisestä.

- Olen kiitollinen niistä vastoinkäymisistä, joista selviydyttyäni elämästäni on tullut rikkaampaa ja täydempää. Olen sitä mieltä, etteivät asiat muutu ellei niistä puhu ja olen joskus laittanut itseni alttiiksi, Hirvonen sanoo.

Mielenterveyden keskusliiton nimeämän hyvän mielen lähettilään tehtävänä on tuoda hyvää mieltä, toivoa ja iloa toisten ihmisten elämään. Tässä Hirvonen on kunnostautunut muun muassa hiteillään Maitolavan prinsessa, De va kukku de ja Ei itketä lauantaina.

Hirvonen on myöntänyt olevansa herkkä itkemään. Yleisönsä hän on saanut kyyneliin muun muassa lauluilla Sydän rakastaa ja Et usko kuinka koskeekaan. Räväkkään tyyliinsä hän on tosin laulanut myös Itke vaan, jos helpottaa ja Sormet pois.

- Usein olemme varsinkin itseämme kohtaan aivan liian ankaria. Anteeksiantoa täytyy miettiä ja opetella. Tyytyväisyyden paras takuu on se, ettei ole liian vaativainen itseään ja muita ihmisiä kohtaan, Hirvonen neuvoo.

Hyvän mielen lähettilääksi valitun julkisuuden henkilön tehtävänä on viedä henkisen hyvinvoinnin viestiä eteenpäin.Aikaisempia lähettiläitä ovat muun muassa stand up -koomikko Krisse Salminen ja europarlamentaarikko, pastori Mitro Repo.

Euroopan suurin mielenterveysalan kansalaisjärjestö Mielenterveyden keskusliitto on mielenterveyspotilaiden ja -kuntoutujien sekä heidän läheistensä järjestö. Sillä on yli 21 000 jäsentä.

Lähteet: YLE Uutiset