Pohjalaiset ponnistavat Euroviisuihin

Pohjanmaan rannikkokaista on hyvin edustettuna Euroviisujen semifinaalissa, erityisesti ruotsinkieliset alueet. Lauluntekijöiden ja esiintyjien kotikuntia ovat muun muassa Pännäinen, Jepua, Vaasa, Kokkola, Teerijärvi ja Toholampi.

viihde
Kuvassa Elin Blom.
YLE / Kaje Komulainen

Laulutekijöistä ovat esillä uudet nimet Elin Blom, Jonas Olsson, Linn Nygård, Sebastian Holmgård sekä moninkertainen viisusäveltäjä Janne Hyöty Vaasasta.

Esiintyjistä löytyy myös pohjalaista verta. Sister Twister yhtyessä on edustajia Toholammilta, Kokkolasta ja Teerijärveltä. Linn ja Sebastian ovat kotoisin Pännäisistä. Niina Lassander asuu Jepualla. Boys Of The Bandin(BOB) rumpali Teijo Jämsä on kotoisin Toholammilta.

- Suuri osanottajamäärä kertoo pohjalaisesta yrittäjähengestä ja vahvasta musiikkiperinteestä. Täällä tehdään paljon omaehtoista musiikkia, sanoo vuoden 2000 viisuedustaja Nina Åström Kokkolasta.

Semifinaaleja, joissa valitaan finalistit, voi seurata tammikuussa YLE TV2ssa. Finaali huipentuu suoraan lähetykseen Tampereen Messu- ja urheilukeskuksesta la 30.1.2010.

Euroviisut on ollut perinteisesti lauluntekijöiden kilpailu.

Lähteet: YLE / Kaje Komulainen