Viehkeä 50-luku innoittaa Mano Forsmania

Kuvataidetta harrastava Mano Forsman on fiftari kiireestä kantapäähän. 50-luvun nostalgia näkyy hänen töissään, joissa on kuvattu myös vaasalaismaisemia.

1950-luku
YLE Pohjanmaa

Pohjanmaan museossa Vaasassa marraskuussa avattu Mano Forsmanin näyttely tarjoaa mainion katsauksen 1950-luvun nostalgiseen elämänmenoon Vaasassa ja Ruotsissa. Töissä vilahtelevat myös 50 - 60-luvun ajoneuvot, amerikanraudoista laivoihin.

Mano Forsmanin kuvittaman humoristisen joulunäyttelyn kaikki tarinat ovat elävästä elämästä. Nostokurkien, vanhojen huoltoasemien ja katuvilinän seassa seikkailevat myös tontut.

Näyttelyn syntyminen oli sattumaa. Forsman halusi lahjoittaa Pohjanmaan museolle vanhoja tavaroita äitinsä poismenon jälkeen. Mukana oli hänen töitään, joista museo kiinnostui.

50-luku näkyy paitsi Forsmanin töissä, myös hänen pukeutumisessaan ja hänen oma autonsakin on samalta vuosikymmeneltä oleva Opel.

-50-60-luku oli parasta aikaa, siihen aikaan oli tulevaisuuden uskoa ja kaikki oli mahdollista. Se oli ihanaa aikaa, Forsman kertoo innostuksensa lähteestä.

Lähteet: YLE Pohjanmaa