Ensimmäiset kaupat jättävät Family Centerin

Family Centeriin on tulossa uusi yrittäjä vielä tämän vuoden puolella, mutta toisaalta muutama liike on jo jättämässä kauppakeskuksen.

Tavaratalot & ostoskeskukset
Family Center on sisältä avara.
Yle

LappeenrantaLappeenrannassa kauppakeskus Family Centerin kauppiaskavalkadissa tapahtuu muutoksia.

Kauppakeskuspäällikkö Aki Bräysyn mukaan Family Centeriin on tulossa uusi yrittäjä vielä tämän vuoden puolella, mutta toisaalta muutama liike on jo jättämässä kauppakeskuksen.

- Uuden liikkeen kanssa sopimukset on allekirjoitettu ja he avaavat niin pian kuin muilta toimipisteiltään ehtivät. Tammikuussa viimeistään, Brysy vakuuttaa.

Sillä aikaa sekä Sipari Fashion että Wagner -liikkeet lopettavat Family Centerissä, samoin vaateliike GS-Shop. Family Centeriin kaivataan edelleen veturiliikettä, harmittelee toimitusjohtaja Jesse Sipari. Alun hyvästä hengestä huolimatta kauppa ei ole käynyt odotetusti.

- Taistelutahtoa on ollut kuin vanhassa jääkiekkojoukkueessa, siinä ei mitään. Tottakai jokainen toivoo, että veturi saataisiin ja sitä kautta uutta potkua ja uutta virtaa koko mökkiin, Jesse Sipari toteaa.

Veturi kateissa edelleen

Kauppakeskuspäällikkö Aki Bräysy vakuuttaa tekevänsä jatkuvasti töitä, jotta Family Centeristä saadaan sellainen kauppakeskus, mikä sen piti alunperin olla.

- Ei siinä ole mitään poppakonsteja, neliöt on saatava käyttöön. Kun tilaa on 15 000 neliötä ja käytössä vain 7 000, niin kyllähän se näkyy.

Brysyn mukaan keskukseen saataisiin täydellinen kaupallinen kokonaisuus, kun sopiva veturiyrittäjä vain löytyisi.

- Tärkeää olisi, että se sopisi perheille suunnattuun keskukseen, toisaalta sen tulo Family Centeriin ei saisi näivettää keskustaa.

OKA:n projektipäällikkö Jouni Auronen kertoo kuitenkin, ettei Family Centerin kaivatusta veturiyrityksestä ole vielä hajuakaan.

- Päädyn veturiyrityksen ongelma ei ole edennyt pätkääkään, sanoo Auronen.

Alkuperäisen veturiyrityksen Anttilan poisjäänti karkoitti monia liikkeitä, myös vaateyrityksiä, joita Jesse Sipari odotti tukemaan omiaan. Nyt Sipari siirtää liikkeensä keskustaan.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala