Muista postittaa joulukortit!

Kotimaahan lähetettävät joulukortit voi vielä tänään postittaa 60:llä sentillä. Tämän päivän jälkeen joulukortit menevät jouluksi perille 80 sentin postimaksulla, mikäli ne on postitettu viimeistään jouluviikon maanantaina.

joulukortit
Joulukortteja
YLE / Hillevi Antikainen

Suomalaisten arvioidaan lähettävän tänäkin vuonna noin 50 miljoonaa joulukorttia. Itellan Jyväskylän postikeskuksessa pelkästään joulukortteja on lajittelemassa kolmessa eri vuorossa vajaat 90 työntekijää.

- Tämä on meidän joulun kiireisin päivä. Punaisia kuoria tulee reilusti ja niiden aukaisussa, leimaamisessa ja lajittelussa menee aikaa. Nyt on vuoden tärkein ajankohta. Jyväskylän postikeskuksen osalta olisi tarkoitus, että kortit olisi lajiteltu viimeistään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, että jakajille jää siinä vielä maanantai, tiistai ja keskiviikko aikaa jakaa ne asiakkaille. Korttien pitäisi olla joulunalusviikolla perillä, Itellan Jyväskylän postikeskuksen joulukorttivastaava Anne Pienmäki.

Postikeskuksessa tehdään tällä hetkellä pitkää päivää.

- Kolmessa vuorossa työskennellään. Aamuvuorossa on noin 35 ihmistä, iltavuorossa nelisenkymmentä ja yövuorossa kymmenkunta, jotka lajittelevat pelkästään joulukortteja, Pienmäki kertoo.

Lähteet: YLE Keski-Suomi