Oppositio: Syyrian armeija jatkaa hyökkäyksiään

Syyrian oppositio syyttää maan armeijaa iskusta Damaskoksen esikaupunkiin Dumaan. Väkivaltaisuudet ovat jatkuneet huolimatta siitä, että YK on laajentamassa tarkkailuoperaatiotaan.

kansannousut

Syyrian opposition mukaan maan armeijaa jatkaa väkivaltaisuuksista YK:n tarkkailuoperaation alkuaskelista huolimatta. Opposition mukaan armeijan joukot iskivät panssarivaunujen tukemana tänään sunnuntaina Damaskoksen esikaupungissa Dumassa.

Hallitusta vastustavat aktivistit sanovat, että uusissa yhteenotoissa on kuollut ainakin kolme ihmistä. Duman alueelta kuului aamulla myös voimakkaita räjähdysten ääniä ja amatöörien kuvaamat videot näyttivät suuria savupatsaita.

Pienempiä välikohtauksia oli myös muualla Syyriassa päivän aikana, kertoi oppositio.

Yhteenotot ovat jatkuneet siitä huolimatta, että YK on päättänyt laajentaa tarkkailuoperaatiotaan ja maassa on jo tarkkailijoiden etujoukko valvomassa tulitauon noudattamista.

Tähän mennessä taistelut ovat tauonneet aina kun tarkkailijat ovat päässeet paikalle. Aktivistien mukaan väkivalta jatkuu kuitenkin, kun tarkkailijat ovat poistuneet paikalta.

Syyrian virallisen uutistoimiston Sanan mukaan YK-tarkkailijat vierailivat sunnuntaina Hamassa. Hama on ollut yksi raskaiden pommitusten näyttämöistä. Lisäksi oppositio sanoi, että tarkkailijat kävivät myös kapinallisten hallussapitämässä Rastanin kaupungissa Haman eteläpuolella.

Lähteet: AP, AFP, Reuters