Eduskunta siirtymässä iPad-aikaan

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet ovat saaneet käyttöönsä modernit sormitietokoneet. Valiokunta testaa, saadaanko moderneilla tietokoneilla tehokkuutta kansanedustajien arkeen.

politiikka
Anneli Kiljunen ja uusi iPad

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet saivat sormitietokoneensa runsaat kaksi kuukautta sitten. He kokeilevat iPadin hyödyntämistä valiokuntatyössä.

- Tavoitteena on hakea uusia tapoja valiokuntatyöskentelyyn, jotta voimme vähentää esimerkiksi paperin määrää. Myös asiantuntijalausunnot tulevat suoraan sormitietokoneeseen, jolloin niitä voidaan hyödyntää valiokuntatyössä, kertoo sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Anneli Kiljunen (sdp.).

Kiljunen on suorastaan rakastunut uuteen tietokoneeseensa

- En vaihtaisi tätä pois.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan lisäksi sormitietokoneita saatiin kokeilukäyttöön myös keskuskansliaan ja muutamille muille virkamiehille.

Kiljunen käyttää sormitietokonettaan erityisesti sähköpostinsa lukemiseen, kalenterin käyttöön ja valiokunnassa tarvittavien asiantuntijalausuntojen lukemiseen. Kone korvaa myös eduskunnassa pahasti reistailleita puhelinyhteyksiä

- Eduskunnan puhelimet ja kotitietokoneet ovat tökkineet viime vuosina todella pahasti. Esimerkiksi tänään maanantaiaamuna kotitietokone ei toiminut.

iPad voi tehdä myös riippuvaiseksi

Kun tietokone kulkee käsilaukussa ja se on jatkuvasti käytettävissä, niin kynnys seurata omaa sähköpostia on entisestään madaltunut.

- Illan ja yön aikana oli tullut 53 sähköpostia. Joten siinä mielessä se on tehnyt riippuvaiseksi. Toisaalta aamulla heti tietää, jos on jotain mihin pitää reagoida.