Katajan pantterijahti jatkuu Helsingissä

Joensuun Kataja valmistautuu toiseen välieräotteluunsa Torpan Poikia vastaan. Ottelu pelataan maanantaina Helsingissä. Miesten korisliigan playoff-pelien ensimmäinen ottelu Joensuussa oli tiukka kamppailu, josta jäi Katajalle opittavaa.

Korisliiga
Joensuun Kataja juhlii

Runkosarjan voittanut ja Salon Vilppaan puolivälierissä suoraan kolmessa ottelussa kukistanut Kataja oli kotikentällään pinteessä ToPoa vastaan.

- Nähtiin sellaista draamankaarta, ettei paremmasta väliä. Onneksi meidän loistava kotiyleisö sai sen verran vaikutettua, että ToPon vapaaheitot menivät ohi ja Lehtorannan Sami pääsi yrittämään heittoa kolme sekunttia ennen loppua. Häntä rikottiin, josta saatiin kaksi vapaaheittoa, pelaaja Juha Sten muistelee trilleriä.

Juha Sten näkee lauantaisen ottelun perusteella Katajan otteissa vielä parannettavaa.

Pikkuisen kierroksia pois ja virheitä vähemmälle.

Juha Sten

- Mulla on sellainen olo, että meille jäi enemmän parannettavaa kuin ToPolle. Alkuun oltiin vähän jännittyneitä ja ylilatautuneita. Oli liikaa intoa lähteä ratkaisemaan peliä. Tulevissa otteluissa pikkuisen kierroksia pois ja virheitä vähemmälle.

Korisliigan välieräottelua jäähallissa seurasi viime lauantaina Joensuussa vajaat 2 000 katsojaa. Joensuun jäähallissa pelataan taas välierien kolmas ottelu keskiviikkona.

- Jäähalli on aivan loistava paikka pelata koripalloa ja siellä on aivan eri tunnelma kuin Areenassa. Areena on upea rakennus, mutta se ei ole ideaali pallopelien näyttämöksi. Siellä ääni ja tunnelma hukkuvat. Toivottavasti tulee lisää yleisöä keskiviikkona.

Juha Sten pelasi vielä joukkueessa vielä syksyllä, mutta tällä hetkellä hän toimii valmennuksen apuna. Sten kärsii ylikunnosta ja vointia on tutkittu useita kuukausia.

- Pikku hiljaa koetan toipua eli on pitkä polku edessä. Täytyy miettiä löytyykö sellaista intoa ja paloa, että pystyn laittamaan itseni täyteen kuntoon. Nämä ovat sitten myöhempiä ratkaisuja. Nyt nautitaan playoff-ajasta, Juha Sten sanoo.