Hyppää sisältöön

Vihapuheen määrittely koetaan vaikeana

Valtakunnansyyttäjänvirasto asetti syksyllä työryhmän laatimaan vihapuheiden tutkintasuositusta. Työryhmä on saanut valmiiksi mietintöluonnoksen ja yleisöltä odotetaan nyt kommentteja siitä. Kommentoijille vihapuheen määrittely ja siitä tuomitseminen on vaikeaa.

Nimimerkki OMIA suojaisi lähimmäistä.

"Eiköhän se riitä ettei sano väärää todistusta lähimmäisestään.
Ja jos lähimmäinen haluaa selvittää väärät puheet niin sitä varten on tuomioistuin. Nyt äkkiä perustamaan uusi työryhmä joka miettisi kevennettyä oikeusastetta näitä tapauksia varten. Eeva Biautet olisi sopiva vetäjä."

Nimimerkki Vapaamieli nojaa oikeuslaitokseen.

"Vihapuheen voi määritellä vain kontekstin kautta. Jos ystäväni polttaa kotonaan paljon kynttilöitä, saatan sanoa hänelle "varo ettei talosi pala". Tämä ei tarkoita että voin olettaa selviäväni seurauksitta jos sanon saman lauseen poliisille joka kirjoittaa minulle sakkoa. Kontekstia tulkitsee viime kädessä tuomioistuin."

Nimimerkki Helium ei lisäisi pykäliä.

"Mutta meillähän on jo lakipykälät melkein kaikkeen mahdolliseen. On pykälät kunnianloukkaukseen, uskontoon, kaikenlaiseen syrjintään ja kuisaamiseen, jne, jne. Eikö näitä muka osata soveltaa vai miksi tarvittaisiin vielä uusia pykäliä?"

Nimimerkki kujenaski ei pidä herkistelystä.

"Nykyään on menty aivan liian herkästi tuomitsemaan kansalaisten puheita..
Jos puheet eivät loukkaa ketään,esim.nimeltä mainiten ja herjaten niin annettaisiin ihmisten puhua asioista yleisellä tasolla."

Nimimerkki ei saa rajoittaa sana on vapaus arvostelee sensuuria.

"Minusta tämä puheenvapaus on lähtenyt lapasesta. Sensuuria pukkaa ihan jokaisesta mikä ei ole kirjoitettu niinkuin se halutaan esittää.
Bannia tulee heti jos käyttää edes varovaista kiertelyä ilmaisuun johonkin asiaan.
Lehdet voivat vääristellä jonkun kirjoituksia mielin määrin ihan toisin kuin kirjoittaja on sen esittänyt, ei mitään seurauksia kun on oikeus vääristelyyn.
Tämä maa kuolee tähän ilmaisuvapauden estämiseen."

.
.