Kazakstan kiitti Boratia - Turismi lisääntyi

Turistiviisumit Kazakstaniin ovat kymmenkertaistuneet elokuvan jälkeen. Kazakstanin ulkoministeri antoi anteeksi maata irvailleelle koomikolle.

Ulkomaat
Borat juo olutta bumerangi kädessä
Sacha Baron Cohenin alter ego BoratEPA / TRACEY NEARMY

Kazakstanin ulkoministeriö on kiittänyt komediahahmo Boratia turismin lisäämisestä maahan. Sacha Baron Cohenin esittämä hahmo parodioi Kazakstania, ja elokuva oli kielletty Kazakstanissa, missä sen katsottiin pilkkaavan maan kansalaisia. Nyt asia on kuitenkin annettu anteeksi, sillä komedia on tuonut maahan tuntuvasti turisteja.

- Tämän elokuvan julkaisun jälkeen Kazakstanin myöntämät viisumit kymmenkertaistuivat, sanoi ulkoministeri Jerzhan Kazihanov parlamentille paikallisten tiedotusvälineiden mukaan.

- Olen kiitollinen Boratille avusta turistien houkuttelemiseksi Kazakstaniin, hän jatkoi.

Borat -elokuva ilmestyi 2006. Elokuvassa irvailtiin Kazakstanin maalaiselämälle sekä kuvattiin päähenkilön vaikeaa tottumista siirtolaisuuteen Yhdysvalloissa. Elokuva aiheutti raivoa Kazakstanissa, missä se kiellettiin. Viranomaiset estivät jopa kansalaisten pääsyn koomikko Baron Cohenin nettisivuille.

Viime kuussa Aasian olympiakomitean viranomaiset joutuivat noloon tilanteeseen, kun Kazakstanin urheilijalle soitettiin Borat-teema Kazakstanin kansallishymnin sijaan.

Lähteet: AFP