1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Niiralan Kulma

Linnanpellon ilme uudistuu - vanhat puutalot matalaksi

Kuopion keskustan tuntumaan rakentuu tulevina vuosina parisataa uutta vuokra-asuntoa. Urakka voi kestää jopa kymmenen vuotta.

Niiralan Kulma
Niiralan Kulman puutalo Kuopion Gottlundinkadulla huhtikuussa 2012.
Yle / Kalevi Pitkäkangas

Kuopion kaupungin omistama vuokrataloyhtiö Niiralan Kulma suunnittelee uusia asuntoja Linnanpellolle. Yhtiöllä on alueella nykyisin noin 120 puutaloasuntoa. Jo 1940-luvulla rakennetut talot eivät täytä enää nykyvaatimuksia eikä asuntojen peruskorjaaminen kannata.

Niiralan Kulman tavoitteena on purkaa vanhat talot pois ja rakentaa Linnanpellolle lähivuosina noin 200 uutta asuntoa. Kyseessä on ainakin 20 miljoonan euron hanke.

Toimitusjohtaja Kari Keräsen mukaan alueelle on vireillä kaavamuutos ja sen toteutuessa Linnanpellolle nousee lähivuosina nykyaikaisia asuntoja.

Osa taloista on mahdollisesti viisikerroksisia. Keränen toivoo, että Linnanpellolla päästään rakennustöihin parin vuoden kuluessa, mahdollisesti jo vuonna 2013.

Aluetta rakennetaan vähitellen

Kovaa kiirettä Niiralan Kulmalla ei ole, sillä yhtiöllä on jo käynnissä useita uudisrakennushankkeita ympäri Kuopiota. Toimitusjohtaja Kari Keränen arvioi, että uusien asuntojen rakentaminen Linnanpellolle voi viedä kaikkiaan noin kymmenen vuotta.

Isoa rakennushanketta voidaan tehdä vähitellen, kysynnän mukaan. Alueelle tulevien uusien asuntojen keskikoko on noin 50 - 55 neliömetriä.

Niiralan Kulman nykyiset Linnanpellon asukkaat sijoitetaan purettavista taloista yhtiön muihin asuntoihin. Niiralan Kulmalla on tällä hetkellä yhteensä noin 5 900 asuntoa. Yhtiön asunnoissa asuu yli 10 000 kuopiolaista.

Lue seuraavaksi