1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Juoppohullun päiväkirja valkokankaalle

Suureen suosioon noussut Juha Vuorisen kirja Juoppohullun päiväkirja kääntyy elokuvaksi. Komedian kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä. Ensi-iltansa se saa ensi talvena.

Käsikirjoittaja Juha Vuorinen ja ohjaaja Lauri Maijala vierailivat Aamu-tv:n studiossa.
Suomen pokkarilistojen monivuotinen myyntimenestys Juoppohullun päiväkirja kuvataan elokuvaksi. Käsikirjoittaja Juha Vuorinen ja ohjaaja Lauri Maijala vierailivat Aamu-tv:n studiossa.

Komediaksi kyseessä on poikkeuksellisen rankka aihe: alkoholismi.

Aamu-tv:ssä vieraillut kirjailija Juha Vuorinen myöntää, että päähenkilö Juha Berg muistuttaa jonkin verran häntä itseään.

- Kyllä siellä on itse koettua, itse nähtyä. Ehkä mä katselen sitä vähän kuin isä poikaansa, sitä Juhan remeltämistä ja näen sitä omaa sekoiluani silloin joskus 90-luvun alussa. Mutta siinä ei ole sellaista tuomitsemista vaan semmosta lempeyttä, että "rävellä nyt aikas, niin kyllä se siitä rauhoittuu", Vuorinen sanoo.

Kirjoina Juoppohullun päiväkirja -sarja on ollut myyntimenestys. Elokuvalta odotetaan paljon. Ainakaan vielä ohjaaja Lauri Maijala ei myönnä jännittävänsä.

- Paineet voisivat olla niin valtavat, että niitä paineita ei voi ajatella. Tehdään vaan parhaamme ja katotaan, mihin se riittää, Maijala pohtii.

Nauru takertuu kurkkuun

Oikeassa elämässä alkoholiongelman kanssa painivalle elokuvan toivotaan toimivan herättäjänä. Kirjailija Juha Vuorinen vakavoituu miettiessään elokuvan mahdollista terapeuttista merkitystä:

- Mä toivon, että se (juodun alkoholin) määrä vähän pienenisi. Lauri sanoi hirvittävän hienosti, kun kysyttiin "saako tässä sitten nauraa?", niin hän sanoi, että "saa nauraa, mutta jossain vaiheessa se nauru takertuu kurkkuun".