1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Luontokuvaaja Hannu Hautalan niksit aloittelijoille

Aloittaessa harrastusta on tärkeää että vain kulkee tuurin kanssa metsässä. Suurin aukko kamerassa aina valmiina, antaa nopeimman valotusajan. Kameraa ei kannata pitää repussa haudattuna vaan hihnassa rinnalla aina roikkumassa.

Suomalaisen luontokuvauksen pioneeri Hannu Hautala jakeli studiossa vinkkejä aloitteleville kuvaajille.
Luontokuvaus on suosittu harrastus, josta on tullut digitaalisten laitteiden myötä aiempaa helpompaa. Suomalaisen luontokuvauksen pioneeri Hannu Hautala jakeli studiossa vinkkejä aloitteleville kuvaajille

Metsässä ei myöskään kannata juoksennella, vaan pitää antaa linnun lentää. Kun istuu 30 minuutiksi kannon nokkaan niin linnut tulee sun luokse, ei kannata hakea lintuja. Auringonnousu metsässä, linnut virkeinä sävyt hyvät, se on se aika metsässä. Näin Hannu Hautala neuvoo luontokuvauksesta kiinnostuneita.

Suomalaisen luontokuvauksen pioneeri Hannu Hautala on julkaissut luontokuvausoppaan, joka sopii niin aloitteiljoille kuin lajia jo harrastaneille. Hautala ei halua piilotella tietojaan, vaan paljastaa salaisuutensa. Hän haluaa antaa vinkkejä kaikille luontokuvauksesta kiinnostuneille.

Luontokuvaus on suosittu harrastus, josta on tullut digitaalisten laitteiden myötä aiempaa helpompaa. Suosion kasvu myös näkyy yhdistyksen jäsenmäärässä. Kolme vuotta sitten Suomen luonnonvalokuvaajissa oli 700 jäsentä, nyt yli 3 000.