1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

April Jazz uuteen aikaan

Espoossa svengaa keväiseen tapaan jatsi. Tällä kertaa puhaltavat myös uudet tuulet, sillä ohjaimissa on uusi mies, toiminnanjohtaja Matti Lappalainen.

kulttuuri
April Jazzin toiminnanjohtaja Matti Lappalainen ja vakioesiintyjiin kuuluva Iiro Rantala.
April Jazzissa puhaltavia uusia tuulia selvensivät Aamu-tv:ssä toiminnanjohtaja Matti Lappalainen ja April Jazzin vakioesiintyjiin kuuluva Iiro Rantala.

April Jazz -festivaalin perustaja, ja sen johtaja Martti "Mape" Lappalainen kuoli yllättäen viime kesänä. Hän johti ansiokkaasti festivaalia peräti 25 vuotta. Tämä on siis ensimmäinen kerta uuden johtajan aikana, joten vuoden 2012 April Jazz herättänee tavanomaista enemmän kiinnostusta. Johtajanvaihdoksesta huolimatta tapahtuman luonne on pyritty säilyttämään, mutta useita muutoksiakin on luvassa. Festivaali järjestetään nyt 26. kerran Espoon Tapiolassa 25.-29-4.2012.

Uusi toiminnanjohtaja aloitti festivaalin kokoamisen täysin puhtaalta pöydältä. Hän itse luonnehtii ohjelmistolinjaansa aavistuksen verran rohkeammaksi kuin edeltäjänsä. Perinteisemmän linjan joukkoon hän haluaa tuoda yllättäjiä.

Tämän vuoden päävieraat ovat norjalainen saksofonisti Jan Garbarek ja laulaja Patti Austin. Luvassa on lisäksi mielenkiintoisia uusia kokoonpanoja, ensiesiintymisiä Suomessa ja levynjulkaisukeikkoja sekä peräti kolme huippuartistien vetämää klinikkaa, joihin on vapaa pääsy, uusi toiminnanjohtaja Matti Lappalainen kuvailee.

Lue seuraavaksi