1. yle.fi
  2. Uutiset

Petri Kejonen: Espanjan kuninkaan hutilaukaus

Espanjan kuningas, tuttavallisesti Juan Carlos Alfonso Victor Maria de Borbón y Borbón-Dos Sicilias tappoi norsun Afrikassa. Kuningas on kuvannut tekoaan virheeksi. Tarkastellaan virhettä vähän tarkemmin.

Yle Blogit
Petri Kejonen.
Petri Kejonen.Lassi Seppälä / Yle

Ensin Espanjasta. Maa on Saksan, Ranskan ja Italian jälkeen Euroopan neljänneksi suurin talous. Espanja on vajoamassa taantumaan. Virallista ilmoitusta odotetaan vappuaattona. Espanjan työttömyys on 23 prosenttia, nuorisotyöttömyys yli 50 prosenttia. Tilanne on pahenemassa.

Jos Espanja ei selviä ilman muiden euromaiden tukea, eurooppalaiset perussuomalaiset muistavat kuninkaan kaadon.

Sitten norsunmetsästyksestä. Norsu ammutaan järeällä kiväärillä. Norsupyssyn luoti on lähes neljä kertaa painavampi kuin hirvipatruunan luoti. Järeä kivääri potkii olkapään hajalle muutaman laukauksen jälkeen. Norsuun pitää upottaa useita laukauksia, suhteellisen läheltä. Norsu huutaa, raivoaa, korisee. Kärsä viuhtoo kuumaa hiekkaa, kuningasta yskittää. Siinä Carloksen Juanin ajatukset irtoavat tehokkaasti maata jyrsivästä nuorisotyöttömyydestä. Espanjan kuninkaan Juan Carlos jne. norsuntappomatka maksoi 44 000 euroa. Tämä on pieni hippunen eurooppalaisessa velkavuoressa, mutta suuri ase euronkaatajien arsenaalissa. Jos Espanja ei selviä ilman muiden euromaiden tukea, eurooppalaiset perussuomalaiset muistavat kuninkaan kaadon. Espanjan Jukka liittyi saavutuksellaan niiden eurooppalaisten aurinkokuninkaiden joukkoon, jotka elämänsä ehtoopuolella hakevat virtaa avarasta luonnosta. Ylittämätön on edelleen kuolemaisillaan olleen Ranskan presidentin, Mitterrandin viimeinen ateria. Eli tällä viisiin. Peltosirkun poikasia lihotetaan pimeässä pahvilaatikossa jyvillä. Sitten upotetaan elävänä viinaan. Hukkuva, turvonnut lintu haukkoo nestettä kupuunsa jyvien joukkoon. Kynintä, paahto - nokasta kiinni ja nam. Tämä on kiellettyä, mutta siitä huolimatta Välimeren maissa tapetaan vuosittain kymmeniä miljoonia pikkulintuja. Eipä ihme, että keväisin Suomeen tulee miljoonittain muuttolintuja tai välimerimaisesti, tonneittain siipikarjanlihaa. Petri KejonenKirjoittaja on Radion ajankohtaistoiminnan päällikkö

Lue seuraavaksi