RD: JYP-kaupassa voittivat kaikki

Mestarijoukkue Jypistä dramaattisesti syksyllä lähtenyt Risto Dufva suuntaa Rauman Lukkoon levollisin mielin. Jyp-riita sai miehen mielestä julkisuudessa turhan jyrkkiä sävyjä.

urheilu
Risto Dufva valmentaa Rauman Lukkoa kahden vuoden sopimuksella.
Risto Dufva (Arkistokuvaa) Yle / Petri Vironen

Entinen Jyp-valmentaja seurasi maanantain ratkaisevaa liigafinaalia uudessa työpaikassaan Raumalla, jossa oli juuri julkistettu maalivahti Petri Vehasen paluu-uutinen.

- Iloisethan on mestaruusjuhlat aina. Ihan hyvä, että Jyp voitti. Mutta ihan eri asia, jos on itse töissä ja seisoo aitiossa.

Dufva sai lähteä Jypistä kahden runkosarjaottelun jälkeen. Taakse jäi tuleva mestarijoukkue ja erittäin tiivis yhteistyö seuraomistaja Jukka Seppäsen kanssa.

Tilalle astui Jukureissa ja Jypissä Dufvan kakkosvalmentajana toiminut Jyrki Aho. Aho johdatti joukkueen vaikeiden vaiheiden jälkeen mestariksi. Syksyn rytäkässä paloi tiiviit yhteistyösuhteet, jopa ystävyys.

-Ei lähtö niin dramattinen ollut kuin miltä se ulospäin näytti. Tilanne tiedettiin jo vuosi sitten keväällä. Kun tehdään isolla tunteella töitä, niin näin voi käydä.

Mestarit ovat sankareita

Dufva myöntää, että teoria vaativan valmentajan ja tutun joukkueen väsymisestä osuu lähelle oikeaa. Katkeruutta tai menetettyjä ystävyyssuhteita mies ei suostu suremaan.

- Ei kaikki mennyt omaltakaan kohdalta niin kuin olisin halunnut. Ehkä olisi pitänyt tehdä jotakin toisella tavalla. Turha etsiä syyllisiä tai sankareita. Sankareita ovat ne, jotka voittivat mestaruuden.

- Laitoin onnitteluviestit Seppäsen Jukalle ja Ahon Jyrkille ja sain jopa vastaukset molemmilta. Holtarin Jukan soitto finaalin jälkeen tuntui hienolta.

Dufvan viime talvi oli tapahtumia täynnä. Jyp vaihtoi pikatahtiin Tapparaksi, jossa kausi päättyi runkosarjaan. Lukon työt ovat jo täydessä vauhdissa.

- Jypin tapauksessa kaikki voittivat. He voittivat mestaruuden ja itse olen tyytyväinen omaan tilanteeseeni.

Mestaruutta turha hokea

Raumalla Dufvalta odotetaan uutta ihmettä, käytännössä mestaruutta. Siitä kaksien potkujen kruunaama mestarivalmentaja ei ota paineita, ainakaan vielä.

- Mestaruutta hokemalla ei voita mitään. Rakennamme joukkuetta niin, että olemme kahdella seuraavalla kaudella runkosarjan kuduen parhaan joukossa. Sen jälkeen voimme pelata jopa mestaruudesta.

Valmentajan perheen kotipesä pysyy Mikkelissä ainakin jossakin laajuudessa.

- Perheen osalta lopullinen ratkaisu on tekemättä, mutta kotitalo pysyy Mikkelissä ja ainakin joku meistä asuu siinä jatkossakin, kolmen pojan isä arvelee.