Onyxin miehistö sai palkkansa

Onyxin miehistö on saanut yli kaksi kuukautta rästissä olleet palkkansa. Ouest-France -sanomalehden mukaan ongelmalautan omistajan edustaja saapui alukselle Brestiin tiistai-iltana ja maksoi rästit, yhteensä noin 50 000 euroa.

Ulkomaat
Onyx-laiva hinauksessa.
Onyx koki kovia Vaasasta lähdön jälkeen.YLE

Sitä ennen lähinnä intialaisista koostunut miehistö oli vaatinut saataviaan kansainvälisen kuljetusliiton ITF:n kautta. ITF puolestaan sai Ranskan viranomaiset määräämään eilen lautan pysymään Brestin satamassa kunnes rästit on maksettu.

Ouest-France kertoo myös, että 15 miehistön 26:sta jäsenestä lentäisi kotimaihinsa jo huomenna Onyxin omistajan laskuun. Suurin osa laivan miehistöstä oli ilmoittanut aiemmin, etteivät suostu jatkamaan Onyxilla, ellei kaikki neljää mottoria korjata kuntoon.

Alus päästettiin lähtemään Vaasasta marraskuussa vain kahden moottorin toimiessa. Alus joutui vaaralliseen merihätään noin kolme viikoa sitten, kun kahden moottorin ja potkurin välissä oleva alennusvaihde hajosi ja laiva lähti ajelehtimaan.

Onyxin Saint Kitts & Nevisin mukavuuslippua käyttävä intialainen omistaja on ilmoittanut vievänsä vakavasti asbestin saastuttaman aluksen korjattavaksi Turkkiin Iskenderuniin. Iskenderunin ainoalta telakalta kerrottiin kuitenkin tiistaina YLE Uutisille, ettei Onyxia ole odotettu sinne korjattavaksi. Useat tahot ovat epäilleet omistajan vievän aluksen laittomasti romuttamolle Bangladeshiin tai Intiaan.

Lähteet: YLE Uutiset / Raine Tiessalo, Pariisi