Washington D.C. sallii homojen avioliitot

Yhdysvaltain pääkaupunki Washington on päättänyt sallia samaa sukupuolta olevien avioliitot. Asiasta päätti Washingtonin kaupunginvaltuusto ylivoimaisella äänten enemmistöllä. Washingtonista tullee Yhdysvaltain kuudes homoseksuaalien avioliitot laillistanut hallintoalue.

Ulkomaat
Tuhansia homoseksuaaliaktivisteja mielenosoituksessa Washingotonissa aurinkoisessa säässä. Sateenkaarilippuja.
Jim Lo Scalzo/EPA

Päätös vaatii vielä hyväksynnän kaupunginjohtaja Adrian Fentyltä, joka on luvannut allekirjoittaa lain. Washingtonin eli District of Columbian erityisaseman vuoksi myös liittovaltion kongressin täytyy vielä hyväksyä esitys. Kongressin ei odoteta vastustavan hanketta.

Muualla Yhdysvalloissa homojen avioliittojen laillistaminen on ollut viime aikoina vastatuulessa. Laillistamiset on kumottu kansanäänestyksellä Kaliforniassa, Mainessa ja Havaijilla.

New Yorkissa osavaltion senaatti hylkäsi edustajainhuoneen hyväksymän ehdotuksen samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimisesta. New Jerseyn kongressi on puolestaan lykännyt äänestystä laista hamaan tulevaisuuteen, sillä esityksellä ei ole riittävää kannatusta.

Samaa sukupuolta olevien avioliitot on sallittu Iowan, Connecticutin, Massachusettsin, Vermontin ja New Hampshiren osavaltioissa.

Lähteet: Reuters, AP, AFP