Seksivälineet Citymarkettien lisäksi myös apteekkien hyllylle

K-Citymarketeissa ryhdytään myymään ensi vuonna seksivälineitä. Suomi on ensimmäinen Pohjoismaa, jossa seksivälineet tulevat tässä laajuudessa päivittäistavarakauppaan. Citymarketeissa myytävien seksivälineiden valmistaja RFSU painottaa, että seksuaalisuus on tärkeä osa ihmisten yleistä hyvinvointia.

seksivälineet
Seksivälineitä matkalaukussa.
RFSU

Citymarketit ryhtyvät myymään tammikuussa seksivälinetuotesarjaa, jossa on hieromasauva, kiihotusrengas ja kaksi hierontaöljyä.

Ruokakeskon ostojohtaja Mirva Malmi kertoo, että ensi keväästä alkaen valikoimia on asiakastoiveiden mukaisesti laajennettu muutamilla tuotteilla. Asiakaspalaute on pääosin ollut myönteistä.

- Valikoimaa ollaan nyt laajentamassa neljällä tuotteella. Muutamat yksittäiset tuotteet eivät korostu n. 60.000 - 80.000 tuotteen kokonaisvalikoimista. Tuotteiden esillepano ja markkinointi ei ole näkyvää, vaan valikoimiin tulevat uutuustuotteet sijoitetaan myymälöissä normaaliin hyllypaikkoihin hyvinvointituotteiden yhteyteen, toteaa Mirva Malmi.

Tarkoituksena on tarjota kuluttajille mahdollisuus hoitaa omaa seksuaaliterveyttään osana kokonaishyvinvointia.

Seksivälineiden valmistaja RFSU puolestaan sanoo haluavansa näin vastata havaittuun kysyntään ja tuoda tuotteet kuluttajien ulottuville.

RFSU:n ja tutkimusyhtiö Zaperan pohjoismaisessa vertailututkimuksessa kaksi kolmasosaa 20 - 45-vuotiaista sanoi voivansa kuvitella ostavansa laadukkaita seksileluja. Ostohaluttomat sanoivat syiksi ostamisen kiusallisuuden ja epäsopivat ostopaikat.

Seksivälineitä apteekin hyllylle

Seksivälineet tulevat myös apteekkien valikoimiin Ruotsin esimerkin mukaisesti. Naapurimaassamme seksivälineitä on voinut hankkia kesästä lähtien.

Porin Keskusapteekista apteekkari Marjo Rajamäki kertoo, että kyselyitä seksivälineistä ei vielä ole tullut, mutta asiakkaat ovat tietoisia, että seksivälineitä on jatkossa mahdollisuus ostaa myös apteekeista.

-Apteekki on matalankynnyksen paikka, johon jokainen matti/ maija meikäläinen voi tulla ostamaan seksivälineitä. Ensi vuoden alkupuolella tuotteet tulevat myyntiin, myynnin aloitus ja valikoima riippuu myös välineiden valmistajan aikatauluista. Valikoimaa on tarkoitus lisätä asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Apteekkari Mauri Sarriola kertoo, että myös porilaisen Asema-Apteekin valikoimaan on kevään aikana tulossa seksuaalisuuteen liittyviä tarvikkeita. Sarriolan mukaan Ruotsista saadut hyviä kokemukset ovat hyviä ja Suomessakin tuotteet sopivat apteekkien valikoimiin.

-Apteekeissa tuotteet ovat huomaamattomia ja informatiivisia. Pitkälti lähdetään terveyspoliittiselta pohjalta ja nähdään seksuaalisuus osana terveyttä ja hyvinvointia. Tarkoitus on madaltaa asiakkaiden kynnystä ja korostaa kaikkien oikeutta seksuaalisuuteen.

Lähteet: YLE Satakunta